Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország a rossz döntésben nem kíván részt venni

2023. december 14. 18:57

Orbán Viktor az uniós csúcs szünetében közölte: Magyarország nem módosítja az álláspontját, a többiek menjenek a maguk útján.

2023. december 14. 18:57

Mint ismert, megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnaposra tervezett brüsszeli csúcstalálkozója, amelyen az Európai Tanács tagjai megbeszélést folytatnak Oroszország Ukrajna elleni háborújáról, az Ukrajnának nyújtandó további uniós támogatásról, az ország uniós csatlakozásának kilátásairól, az izraeli-palesztin konfliktusról, valamint az Európai Unió (EU) hosszú távú költségvetésének felülvizsgálatáról.

Orbán Viktor doorstep-sajtótájékoztatóján Ukrajna csatlakozásával kapcsolatban kifejtette, hogy három területen – a korrupció, az oligarchák elleni fellépés és a nemzeti kisebbségek ügye – még az Európai Bizottság szerint sem teljesültek a feltételek. 

A miniszterelnök a Facebook-oldalán csütörtökön kora este közzétett videóban jelentette be, hogy 

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni.

Lassan nyolc órája gyúrjuk itt egymást Brüsszelben a miniszterelnöki csúcstalálkozón. Nagy vitát folytatunk Ukrajna európai uniós tagságáról. Magyarország álláspontja világos: Ukrajna nem felkészült arra, hogy megkezdjük vele a tárgyalásokat az uniós tagságról. Teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni Ukrajnával a tárgyalásokat, és Magyarország nem is módosítja az álláspontját. Ellenben 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen. 

Ezért Magyarország úgy döntött, hogyha 26-an így döntenek, menjenek a maguk útján. 

Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván osztozni, és ezért Magyarország ettől a döntéstől a mai napon távol maradt. 

A tárgyalások folytatódnak a költségvetés módosításával” – mondta a miniszterelnök.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 1302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 17. 15:38
Orbán egy elvtelen, gyáva ember. Orbán és kormánya kikiáltói még most is azt hangoztatja, hogy ellenzik Ukrajna csatlakozását az EU-hoz és van eszköze annak megakadályozására (vétó), majd a döntő pillanatban ezzel az eszközzel nem él, akkor bizony az meghátrálás, sőt több a szava hihetetlenség igazolása. Orbán mindenkit arcul köpött, akit addig azzal hitegetett, hogy „elfogadhatatlan az ukránokkal történő csatlakozási tárgyalások elkezdése”, ennek következményei lesznek, nem csak hazánkban, de Európában is. Annak tudatában, hogy Ukrajna uniós csatlakozása az USA érdeke (az US tulajdonú mezőgazdaság és ipar finanszírozás áthárítása és nekik piac teremtés), ez a tett az amcsik Brüsszeli ügynökeivel való kollaboráció. Bűnrészesség, mint, ha rablást, rendőri brutalitást látva elsétálunk, ha hivatalból nem járunk el a közpénzek joghézagon alapuló vagy spontán "privatizációja" esetében, ha a GVH tűri a keresztény-nemzeti ünnepeink előtti áremelkedéseket, az abból állami haszon húzást.
Gyurcsany-embere
2023. december 16. 14:20
Orbán megpecsételte a konszenzuális döntéshozatalt. Rövid időn belül át fognak állni a többségi szavazatra, bár ahogy bővül az unió, növekszik a tagok száma és ezzel az eltérő érdekek, úgy ez elkerülhetetlen. Csak azt nem tudom miért nézi a mandiner hülyének a híveket, hiszen nem önszántából távozott, hanem Scholz küldte ki. A nagy győzelem helyett ez sokkal inkább egy megalázott helyzet, magára maradt a véleményével, még a remélt szövetségesek sem támogatta, Macron is megveti. Nem lesz itt semmilyen Brüsszelfoglalás.
I feel the earth move under my feet
2023. december 16. 07:07
"Király Kávéház 2023. december 15. 14:51 A lehető legjobb húzás volt Orbán Viktor részéről hogy kiment a teremből a szavazás idejére. Ha a többi marha EU -s ország meg akarja szavazni..akkor most főhet a fejük a saját hülyeségük miatt." Nem nagyon érted, ugye? Mi nem vonulhatunk ki az EU-ból, nekünk is kell viselni egy döntés következményeit.. egy döntését, amelynek meghozatalát Orbán nem akadályozta meg.
cccbasatu
2023. december 16. 06:52
Orbán nem kiment a döntés előtt hanem KIZAVARTÁK! Ez olyan amikor egy focista piros lapot kap a bírótól.Ez szégyen nem is kicsi.Kérdés már csak az hogy ezután minden fontos döntésnél kizavarják Orbánt vagy a megbízottjait! Felvetődik az is hogy az EU úgy dönt hogy kizárják Magyarországot az EU-ból! Szóval röhög a vakbelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!