Orbán Brüsszelben: Ukrajna nem teljesítette a csatlakozási feltételeket (VIDEÓ)

2023. december 14. 10:49

„A magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást, tehát az bennünket olyan nagyon nem befolyásol” – válaszolta az újságírók kérdésére a kormányfő.

2023. december 14. 10:49

A csütörtökön kezdődő EU-s csúcsra érkező Orbán Viktor megtartotta első doorstep-sajtótájékoztatóját Brüsszelben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az eseményről készült videón hallható, ahogy a miniszterelnök megerősítette azon álláspontját is, hogy Ukrajna támogatását az uniós költségvetésen kívül kell helyezni. De azt is kiemelte, hogy Ukrajna még a Bizottság ítélete szerint sem teljesíti a csatlakozási feltételeket. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az előfeltétel az előfeltétel. A hét előfeltételből három nem teljesült. Az én számításom szerint még több sem, de három is bőven elég, hogy azt mondjuk, hogy »srácok, ha nem teljesítettétek az előfeltételeket, akkor nincs esélye a tárgyalások megkezdésének«. 

Három területen – a korrupció, az oligarchák elleni fellépés és a nemzeti kisebbségek ügye – még az Európai Bizottság szerint sem teljesültek a feltételek” – tette hozzá a kormányfő, aki a rá nehezedő nyomásgyakorlásról elmondta: „A magyar genetikailag nem érzékeli a nyomást, tehát az bennünket olyan nagyon nem befolyásol”. 

Nekünk álláspontunk van, azt fogjuk képviselni. Szövetségesek? Mindig vannak!” – válaszolta a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 14. 22:19
No lám, ne higgyenek a szavaimnak, a tetteim figyeljék Orvbán bemutatta, hogy nem nyomásálló, ganajtúró.
Kormánypárti2
2023. december 14. 18:29
Az úszómedencém nincs így elszigetelve. :DDD
kulszek
2023. december 14. 17:34
Tegyük fel hogy egy 17 éves ukrán lány megígértette anyáddal és a gazdag nagybácsival hogy feleségül veszed. De sürgős, mert a nála sokkal idősebb barátja brutálisan veri. Mi legyen a válaszod? "Talán, ha nem utálna annyira".
KBA98
2023. december 14. 17:29
De hogy is kerülhetne be az Unióba, egy Amerika által felvásárolt ország?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!