Karácsony Gergely vezetésével Budapest egy élhető, szerethető várossá vált

2023. december 01. 11:43

Ritka sikertörténet ez.

2023. december 01. 11:43
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Van néhány olyan pillanat az elmúlt évekből, amik egészen biztosan sokáig velem maradnak. Ezek közül az egyik egy október elejei nap négy évvel ezelelőttről, egy gyönyörű, napsütéses délután, amikor az önkormányzati választási kampány lezárását egy nagy, szabadtéri koncerttel ünnepeltük.

Fűre lépni szabad, ez volt a szlogen, és a mai napig tisztán emlékszem arra a reményre, arra a bizakodásra, ami elöntött abban a pillanatban, amikor végignéztem a boldog, táncoló budapestiek sokaságán. Akkor hittem el először azt, hogy igenis lehet a NER nyomasztó, fojtogató valóságában egy pici szigete a szabadságnak, élhetünk egy emberközpontú, fenntartható városban, ahol mindenkit megillet a tisztelet és az alapvető emberi méltóság.

Ritka sikertörténet az, hogy minden nehézség ellenére, a budapestieket büntető autokratikus vezetés árnyékában az elmúlt években

Karácsony Gergely vezetésével Budapest egy élhető, szerethető várossá vált

Elképesztően büszke vagyok arra a közös munkára, amit a főpolgármester a Momentum fővárosi politikusaival, Kerpel-Fronius Gáborral, Havasi Gáborral, Soproni Tamással és Pikó Andrással karöltve végzett azért, hogy mi, budapestiek egy boldogabb és szabadabb városban ébredjünk fel minden egyes nap. 

Karácsony Gergely európai kérdésekben is jó szövetségesünk, az elmúlt évek során vállvetve küzdöttünk azért, hogy több közvetlen uniós forrás érkezzen a politikai célokból kivéreztetett kerületekhez.

És hogy van-e még teendő? Természetesen rengeteg!

Éppen ezért támogatja nagy örömmel a Momentum Mozgalom progresszív, liberális közössége Karácsony Gergelyt 2023-ban is, mert tudjuk, hogy vele szövetségben tovább tudjuk építeni azt a modern, szabad, fejlődő Budapestet, amiben mindannyian boldogan tudunk majd élni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ROBERT SZANISZLO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2023. december 20. 18:31
Hát ha nektek ez az élhető város akkor mi nem kérünk belőle .. Egy biztos , egy célt elértek , felvehetik a versenyt bármelyik nyomortanyával - mocskosság , szervezettlenség , közbiztonság hiánya , csövesek , buzik , agyhalottak városa lett Butapest .
gyuszko2004
2023. december 18. 17:43
Ez tényleg ennyire hülye? Vagy az embereket nézi teljesen bolondnak? Még a barom Demszky alatt se volt ilyen retkes, elhanyagolt, lepusztult a város! Tele drogossal, csövessel! A csőd szélén tántorog! Ezt lehet megköszönni ennek az alkalmatlan, fogalmatlan bohócnak!
zavulon
2023. december 18. 16:05
"Boldog", "modern, szabad, fejlődő Budapest". Terézvárosban több külföldi él mint magyar.
zavulon
2023. december 18. 16:02
"több közvetlen uniós forrás " Nincs olyan, hogy közvetlen forrás Katácska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik