A Momentum is beállt Karácsony mögé

2023. november 30. 12:06

Donáth Annáék követték a DK-t.

2023. november 30. 12:06

Sajtótájékoztatón jelentette be Gelencsér Ferenc a Momentum elnöke és Donáth Anna, a párt EP-képviselője, hogy 

az újrainduló Karácsony Gergelyt támogatják a jövő évi önkormányzati választáson a főpolgármester-választási harcban. 

A Momentum ezzel csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz, Gyurcsányék nemrég jelentették be, hogy beállnak Karácsony mögé. 

A közös sajtótájékoztatón Karácsony azt ígérte, hogy akárhogy trükközik a Fidesz és „szélsőjobboldai csicskapártja" a választási szabályokkal, ez nem fogja a budapestieket megakadályozni abban, hogy megőrizzék saját városuk szuverenitását és 

olyan vezetést válasszanak maguknak, amely képviselni fogja őket kormánnyal szemben. 

Ahogy Karácsony fogalmazott, a Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak, amellyel a legtöbb stratégiai kérdésben közelebb állnak egymáshoz, mint más pártokkal. Karácsony dicsérte a VI. kerületi polgármestert, Soproni Tamást és a VIII. kerületet vezető Pikó Andrást is. 

Gelencsér a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Momentumon nem fog múlni, hogy egy közös jelölt legyen azokon a helyeken, ahol az ellenzék győzni tud, míg Donáth Anna azt mondta, sosem rejtették véka alá, hogy pártja és a főpolgármester között vannak viták, de ez szerinte jó, mert vitáiknak van közös alapja

Nyitókép: A Momentum és Karácsony sajtótájékoztatója (Karácsony Gergely/Facebook)

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 01. 01:50
A főváros marad az írástudóké.
julcsi-66
2023. november 30. 20:25
És ha meg is választják akkor lesz újabb 4 éve pl. a Városháza eladására, ha már a mostani ciklusban nem sikerült... Tipikus baloldali hozzáállás, mindent eladni amit csak lehet, de hát kell a pénz a koalíciós társak, tanácsadók, tolmácsok stb-stb. kifizetésére... Pont megérdemli a főváros ha ismét megválasztják, mindenki készítheti a biciklit, bár ez a balfék akkor is autóval fog közlekedni a buszsávban.
troppauer-humer
2023. november 30. 18:15 Szerkesztve
Ha a budapestiek akarják, válasszák meg ismét Gelgelyt. És egyék meg a főztjüket. (Annácska és a szerencsétlen Gelencsér meg ássák csak a saját politikai sírjukat.)
KBA98
2023. november 30. 16:48
Semmi baj! Együtt mennek a börtönbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!