Jobbikos képviselő: Támogatjuk az ukránok gigászi honvédő háborúját

2023. december 13. 11:19

„De ennek nem az az eszköze, hogy csatalkozási tárgyalásokat kezdünk” – tette hozzá Brenner Koloman.

2023. december 13. 11:19
null

Az 1945 utáni világrend megváltozásának kellős közepén ér bennünket ez a vita” – mondta vezérszónoki felszólalásában Ukrajna EU-s csatlakozásáról Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok politikusa az Országgyűlésben.

A Budapest főpolgármesterének is jelentkező soproni illetőségű politikus elmondta, hogy bár remek szakmai érveket hallott a fideszes képviselőktől arra nézve, hogy miért kell megszavazni az Ukrajna EU-s csatlakozását ellenző határozati javaslatot, ő nem tudja elfelejteni „a háttérben meghúzódó Putyin-szálat”.

Szerinte Orbán 2022 február elején Moszkvában végighallgatta az orosz elnöktől a Brezsnyev-doktrínát, miszerint a NATO vonuljon vissza Közép-Európából. ( A február elsejei találkozón egyébként gazdasági kérdésekről tárgyalt Orbán és Putyin - a szerk.)

„A Jobbik szerint egy háborúban álló országról beszélünk, amely gigászi honvédő harcot folytat a szovjet-orosz csapatok ellen. Ezt a háborút mi, 1956 lyukas zászlójának örökösei, támogatjuk. De ennek nem az az eszköze, hogy csatlakozási tárgyalásokat kezdünk az ukránokkal. Jól tudjuk azt is, hogy a posztszovjet térség többi államához hasonlóan Ukrajnában is komoly korrupció és oligarchák rendszere áll fenn” – mondta Brenner, aki arra nem tért ki, hogy akkor mégis hogyan akarja támogatni az ukránokat.

A magyar mezőgazdasági termelők és a kárpátaljai magyarok védelme mellett Brenner azt a dilemmát vetette fel, hogy hogyan lehet jobban érvényesíteni Ukrajnán az EU-s csatlakozás feltételéül szabott koppenhágai kritériumokat (demokrácia, jogállamiság, emberi jogok tiszteletben tartása): ha már megy a csatlakozási tárgyalás, vagy ha ebbe sem megyünk bele addig, amíg nem történik előrelépés. A Jobbik jelenleg úgy látja, hogy az utóbbi.

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mazsola-977
2023. december 13. 19:50
Koloman úr nem kéne annyi soproni bort inni!
elfújta az ellenszél
2023. december 13. 19:10
Ha igaz hogy a szovjetek ellen harcolnak az ukránok, akkor ez a Brenner most a Volksbund nevében mozgósít a Reichskommissariat Ukrainának
Korrupt Kornél
2023. december 13. 16:51
Figyelj koma, ha Amerika nem csinál "Majdant" és az ukrán nácik nem gyilkolják az oroszajkú lakosságot NINCS HÁBORÚ! Ha a jenkik nem akarnak uki területen bázist maguknak! Most már csak Putyinon múlik megmenti e Európát!
KBA98
2023. december 13. 16:42
hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!