Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Boldog karácsonyt

2023. december 24. 10:07

Ha már Vidnyánszky, igazi kurzuslovagként az adventet említi interjújában…

2023. december 24. 10:07
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A téma lehet, hogy nem pont karácsonyra való, vagy éppen arra? Mostanra? Talán igen: alkalom arra, hogy ünneplésre alkalmas napokat kívánjunk azoknak a színészeknek, Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, akik súlyos sérülést szenvedtek a Nemzeti Színház, a több, mint egy hónappal ezelőtti előadásán.

Enélkül, mármint e baleset nélkül Vidnyánszky Attila szerint csodaéve lett volna a Nemzetinek… Igen ezt a kifejezést használja, így fogalmaz: »A pár héttel ezelőtti baleset beárnyékolja az egész évünket, az egész évi teljesítményünket, és fájdalmas, rossz szájízt okoz az embernek. Szomorúvá tesz, és az egész társulat hangulatára rányomja a bélyegét. A vezetésem alatt több mint négyezer előadást játszott a színház, és, hál' Istennek, még csak kisebb problémák sem voltak. Hogy miért kellett ennek most megtörténnie, miért pont egy Rómeó és Júlia-előadáson, miért egy ilyen évzáró időszak kezdetén, valahol adventre készülődve… Szóval az ember ül és gondolkodik, és próbálja megérteni az esemény üzenetét.«

Nem vagyok színházi szakember, bevallom a Nemzetiben évek óta nem jártam – elismerem: súlyos politikai előítélet –, így azt sem tudom megítélni, hogy csodaéve, netán csodaévek után vannak, Vidnyánszky vezetésével, persze. Azt azonban elég világosan látom, hogy Vidnyánszkynak, a baleset kapcsán nem azon kellene tűnődnie, hogy milyen ezoterikus okok vezettek a balesethez, hogy milyen üzenete van annak, hogy éppen adventre készülődve kellett a tragédiának megtörténnie. Hogy pont az a helyes kifejezés, a történtek ismeretében, hogy a baleset rossz szájízt okoz a színház vezetőinek és dolgozóinak? Vajon a két sérült – maradandó sebekkel, testükben, lelkükben -szintén keserű szájízzel készül a karácsonyra, ha már Vidnyánszky, igazi kurzuslovagként az adventet említi interjújában…”

Fotó: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 29. 20:09
Valaki nagyon szereti ezt az agyhalott komunistát a Mandinernél...
hinike2
2023. december 25. 21:27
szenvedjél tovább,petyka görény
Aerion
2023. december 25. 18:48
Miért kíván valaki, valamit, amit nem akar? Nos? Miért? Mert moslék.
csendbiztos-2
2023. december 24. 22:20
Egy aljas patkány voltál, vagy és biztos az is leszel.Sajnos ezt hozza ki belőlem szenteste napján ez a senkiházi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!