Itt nincsenek utcai zavargások, lángoló közterek és Palesztina-barát ­tüntetések – de tenni kell azért, hogy ez így is maradjon

2023. december 10. 16:22

Az illegális bevándorlás nem szűnt meg, és nem változott a migráció és a terrorizmus együtt járása sem.

2023. december 10. 16:22
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Megérkezett advent második vasárnapja. Bár talán idén sem részesülhetünk a hófehér december kegyelmében, az ünnepi idő szelle­misége így is akarva-akaratlanul áthatja mindennapjainkat.

Márai teszi fel a kérdést a Vendég­játék Bolzanóban című regényében: „Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” És valóban, az advent, a messiásvárás időszaka évről évre ugyanolyan jóleső izgalommal, a készülődés felfokozott érzetével tölthet el minket.

A várakozás és vágyakozás mellett a karácsony előtti hetek a számvetés idejét is jelentik. Leltárat készítünk, számba vesszük az évünket meghatározó sikereket és kudarcokat, saját győzelmeinket, porba hullásainkat, és megfogalmazzuk régi-új céljainkat. Mindezt azonban nem csupán személyes szinten érdemes megtenni, hanem e hasábokon a nemzetegészt érintően is.

Magyarország jövőképessége a teljes Kárpát-medencére kisugárzik”

A 2023-as esztendő távlatosan szemlélve olyan globális kihívások elé állított minket, amelyek csillapítása, legyőzése, megoldása a jövő feladata lesz. Mind világpolitikai szinten, mind pedig magyarságunk dimenziójában. Csak a legmeghatározóbbakat szemügyre véve: még mindig zajlik az orosz–ukrán háború. A szomszédunkban dúló vérontásnak nem látszik a vége, s az elhúzódó harcokat a kárpát­aljai magyar közösség is megszenvedi. Jövőbe mutató feladatunk ezért az elkötelezett békepárti álláspont mellett a beregvidéki nemzetrész megerősítése, hogy életképes magyarság maradhasson a háború utáni időkre is.

A világgazdasági recesszió hazánkat is kikezdte, így 2024 a talpra állásnak, a vállalkozói kedv fel­lendítésének és az infláció leküzdésének az éve is lesz. E folyamat kulcstényezője a jogosan járó uniós források hazahozatala, illet­ve ezzel összhangban a magyar családtámogatási rendszer megerősítése és az oktatás szereplői­nek régóta húzódó béremelése. Ha mindezt meg tudjuk lépni, Magyarország jövőképességét acélozzuk, ami a teljes Kárpát-­medencére kisugárzik.

A 2023-as esztendőt e nehézségeken kívül beárnyékolta a Közel­-Keleten kirobbanó konfliktus, aminek közvetett hatásai kontinensünket is elérték. Magyarországon – az európai nagyvárosokkal ellentétben – nincsenek utcai zavargások, lángba boruló közterek, még Palesztina-barát protest­tüntetések sem. S hogy a jövőben se legyenek, ez az okos szabályozás mellett következetes migrációs politikát is feltételez. Az illegális bevándorlás ugyanis nem szűnt meg, és nem változott a migráció és a terrorizmus együtt járása sem.

Végül ne feledjük, hogy a karácsonyi időszak a várakozás és a mérlegvonás mellett az erőmerítés ideje is. S ahogy a világpolitika csillagzata áll, szükségünk is lesz az erőre, hogy a magyar érdekek érvényesítésével egy élhetőbb, biztonságosabb és barátságosabb helyen élhessünk mindnyájan. 

(Nyitókép: képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Megadja Gábor

Mandiner

Idézőjel

Mivel Izrael alapból „gyarmatosító“ és „elnyomó“, a palesztinok pedig „áldozatok“, ez a felállás akkor is így marad, ha lefejezett vendégmunkások potyognak az égből.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. december 10. 23:34
https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/12/10december2023_Ukraine_map.jpg Mairinka ami Donyeck elővárosa vagy agglomerációs települése sincs még teljesen felszabadítva, milyen orosz előrenyomuilás van, semmilyen. Rabotinenál délen kisebb ukrán beékelődés van. Avdiivka sincsen bekerítve teljesen, pedig onnan is könnyen lövik Donyecket az ukránok. Ez állóháború.
zsuzsa-963
2023. december 10. 20:53
A keresztény Magyarország mélyen hallgat arról, hogy Gázában a Szentföldön hány keresztény testvérünket gyilkolták le hidegvérrel, egy népirtás keretében Ezek között sok olyan van, akik Őseik akár találkozhattak Jézus Krisztussal.
ProletarFC
2023. december 10. 18:36 Szerkesztve
https://www.youtube.com/watch?v=-hjtKA7k8iA A Magyar Kommunista Munkáspárt mindig is fog tüntetni amint lehet a békéért és az önálló palesztin államért is. Orbán meg van hülyülve, miért nem hallgat Thürmerre és utasítja ki azonnal az izraeli nagykövetet? Amikor Szíriát felforgatták az atlantisták, akkor egyből hazazavarta a szír követség dolgozóit és kiutasította Magyarország. Amikor Kadhafi líbiai elnököt megpuccsolták, akkor meg a libiai követséggel művelték ugyanezt, sőt még a Stefánia úti követségüket is bezáratták hibbant paraszt majmok ezek, nem értenek külpolitikához, barátságtalan lépések sorát követik el. KÖzben meg azon vihogtak ezek a parasztok, hogy Szíriában demokrácia-export történt.
szintetikus
2023. december 10. 17:39 Szerkesztve
Azért ideje lenne a szoponcok nevelésének is, mert elég sok antiszemita van közöttük, akik szidják a zsidókat itt a fórumon is. Mondjuk a magyar történelem, mint csatlós nácik, mindig élen jártak az ilyesmiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!