A Soros-szervezetek egyik bizalmi embere a számlagyáras ügyvéd testvére

2023. december 01. 14:48

Az Amnesty International Magyarország igazgatója korábban az Open Society Foundations (OSF) emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott.

2023. december 01. 14:48

Ahogy a Mandiner megírta: a NAV a napokban csapott le egy hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre, aki kizárásos alapon nem lehet más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatója, Vig Dávid testvére. A hír kapcsán többször is kerestük Vig Dávidot, ám nem értük el. 

Csütörtökön este aztán az Amnesty a Facebook-oldalán kiadott egy közleményt, amely egyáltalán nem cáfolta értesüléseinket. 

A szervezet ebben csupán azt írja: bíznak abban, hogy a történteket egy független és pártatlan eljárásban vizsgálják ki, és azt nem eszközként használják ellenük.

Új információ jelent meg az ügyben

Komoly külföldi támogatásokat bezsebelő Soros-szervezetek egyik bizalmi embere lehet Vig Dávid, akinek testvérét, Vig Mór ügyvédet nagy valószínűség szerint üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésével gyanúsít a bíróság, és akit nemrégiben le is tartóztatott – írta meg pénteki cikkében a Magyar Nemzet.

Mint a lap az Amnesty International Magyarország igazgatója kapcsán megjegyzi: életrajza alapján Vig Dávidot akár a Soros-hálózat magyarországi emberének is lehet tekinteni.

Vig éppen négy éve dolgozik a magyar kormányt előszeretettel támadó szervezet vezetőjeként, előtte pedig a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programját vezette. Ennél fontosabb ugyanakkor, hogy 2011 és 2016 között Soros György alapítványa, az Open Society Foundations (OSF) emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott – teszik hozzá.

A cikk rámutat arra is, hogy egy pár hónappal ezelőtt kiderült: Soros 2016 és 2021 között több mint tízmilliárd forinttal tőkésítette fel a magyarországi hálózatát. A legtöbb pénzt a Karácsony Gergely vezette főváros kapta, de a támogatottak között természetesen ott van a Magyar Helsinki Bizottság és Vig jelenlegi szervezete is. 

Nyitóképen: Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója (Forrás: amnesty.hu)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. december 01. 20:42
A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet.
manitowoc
2023. december 01. 17:57
FeketeFehér 2023. december 01. 15:56" És mit számít, hogy ki kinek a testvére? És mi a konkrét vád az AI ellen?" 1.) Hogy "mit számít", az attól nagyon függ, hogy kinek a testvéréről van szó. Ha pl. bizonyos Kövér Szilárd különös üzleti ügyeiről van szó, akkor nem számít, nem kell velük foglalkozni. 2.) Neked at nem elég "konkrét vád" az AI ellen, hogy az igazgatójának testvére "számlagyáros", akire lecsapott a NAV? Hol élsz te? (:-)
FeketeFehér
2023. december 01. 17:38
Amikor a fidesz ellopta a Soros által a vörösiszap károsultaknak átutalt 1 milliárd forintot, akkor kissé megromlott a viszony.
KBA98
2023. december 01. 17:22
Mocskos fajzat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!