A magyarországi civil élet „színe-javával” fotózkodott David Pressman amerikai nagykövet

2022. október 25. 19:37

TASZ, migránsokat segítő egyesület, Amnesty.

2022. október 25. 19:37
null

„David Pressman nagykövet tartalmas beszélgetést folytatott a magyarországi civil társadalom vezetőivel kihívásokkal teli és fontos munkájukról” – adott hírt az egyeztetésről az Egyesült Államok nagykövetsége Facebook-oldalán.

A megbeszélés végén egy csoportkép is készült, amelyen balról jobbra a következő személyek láthatók:

  • Kapronczay Stefánia, TASZ ügyvezető igazgatója
  • Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója
  • David Pressman, az Egyesült Államok Magyarországi nagykövete
  • Kováts András, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója.

Vig Dávid, az Amnesty vezetője nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt nyilatkozta a Tagesspiegelnek, hogy „a queer emberek helyzete Magyarországon egyre rosszabb”. Az interjúban azt is hozzátette, hogy „a saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt”.

David Pressman amerikai nagykövet és hivatala körül pedig nemrégiben azért forrt a levegő, mert Amerika-kritikus jobboldaliakat kritizáltak egy videóban. „Kövér, Bencsik vagy Putyin mondta?” – tette fel a kérdést videójában a budapesti amerikai nagykövetség. Erre „a találós kérdésre” szinte valamennyi érintett reagált is. Bayer Zsolt egy tesztet is összeállított Pressmannek.

Jeszenszky Zsolt: A tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket

A bejegyzés alatt Jeszenszky Zsolt, a Politikai Hobbista című műsor házigazdája is megjelent. Hozzászólásában azt írta: „Fogalmazzunk akkurátusan, egzakt módon: a tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket”.

Fotó: Facebook-képernyőfotó
Fotó: Facebook-képernyőfotó

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: US Embassy Budapest Facebook-oldala

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. október 30. 12:13
Ó szép belgák bárcsak köztetek lehetnék! Ja nem!
Kamcsatka5
2022. október 30. 12:11
Nem merték megmutatni, hogy milyen mélyen állnak a pöcében!
Chardonnay99
2022. október 26. 18:32
Kíváncsian várom az amerikai nagykövet találkozását, a Bátor tábor, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vagy Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tagjaival.
ThuleanPerspective
2022. október 26. 15:45
Semmi jót ne várjunk egy amerikai nagykövettől. Az ő céljuk gyengíteni Európát és az európai kultúrát. Buzik, migránsok, muszlimok, cigányok és bűnözők megvédése segítségével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!