Újabb ígéretét szeghette meg Karácsony, kérdés, mihez kezd, ha tényleg nem sikerül összehoznia, amit vállalt

2023. november 12. 16:02

Néhány héten belül biztos nem sikerült létrehozni az ellenzéki pártok budapesti szövetségét, lehet, majd néhány hónap alatt sikerül. Egyelőre azonban hivatalosan senki nem állt be a főpolgármester mögé, ráadásul a Mi Hazánk után a Jobbik is önálló aspiránsban kezdett gondolkodni.

2023. november 12. 16:02

Megírtuk: 2023. október 23-án Karácsony Gergely főpolgármester nagy bejelentést tett: közölte, hogy néhány héten belül létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét. Erről itt írtunk korábban. Csakhogy alig két nappal a főpolgármester nagy bejelentése után kiderült:

Nem tolonganak Karácsony szövetségéért az ellenzékiek,

az MSZP-n kívül eddig senki nem jelezte, hogy biztosan részt venne ebben. Sem a DK, sem a Momentum, pláne nem a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Ezt is ajánljuk a témában

Fejlemény nincs, kihívók viszont vannak

A mindezek ellenére rendkívül magabiztos főpolgármester aztán cikkünk írásáig annyira nem tett bejelentést arról, hogy előrelépések történtek volna az ellenzéki pártok budapesti szövetségét illetően, hogy konkrétan teljes a csönd, pedig cikkünk írásakor már két hét is eltelt. A kihívói ellenben mintha gyarapodni kezdtek volna.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes: Karácsony Gergely ígérete előtt a várható kihívóiról mindössze annyit lehetett tudni, hogy Grundtner András lesz a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választáson – ezt még Toroczkai László pártelnök jelentette be szeptemberben, Karácsony Gergely előtt.

A főpolgármester ígérete után aztán mintha elindult volna valami.

Karácsony nagy bejelentése után aztán nem sokkal Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő közölte: elindul jövőre Budapesten a főpolgármester-választáson. Majd kiderült, hogy az LMP Vitézy Dávidot indítaná Karácsony ellen főpolgármester-jelöltnek, és még Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is elárulta: szerinte kik lehetnének alkalmasak arra, hogy a regnáló főpolgármester kihívói legyenek. Az Index információi szerint pedig

a Jobbik – Konzervatívok hamarosan bejelentheti főpolgármester-jelöltjét, valamint több kerületi polgármester-jelöltje is lehet a pártnak.

További adalék, hogy a Jelen novemberi interjújában megkérdezte Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestertől, mennyi esélyt ad annak, hogy Karácsony pontot tesz a szövetségi viták végére, és heteken belül létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra. „Nullát” – válaszolta a kerületvezető.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi lesz így Karácsony ígéretével?

Azt, hogy Karácsony Gergely ígérete megvalósul-e, cikkünk írásakor tehát még nem tudni, ugyanakkor

Tarlós István korábbi főpolgármester rámutatott: Karácsony Gergely szegte már meg több ígéretét is korábban.

Mint a korábbi városvezető felidézte: „Karácsony Gergőt sokáig kedveltem, azt hiszem, ő is engem. Amikor főpolgármester voltam, ő pedig a közgyűlés tagja, volt olyan telefonbeszélgetésünk, amikor azt mondta: István, ha újraindulsz, akkor én el sem indulok. Ha megkérdezi tőle, nem hiszem, hogy letagadná.” Erről itt olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mihez kezd Karácsony, hogy nem sikerül összehozni, amit vállal?

Egyelőre kivár a Karácsony támogatását még nagyon nem bejelentő Gyurcsány-párt, valamint a jelenleg éppen a DK bajszát ráncigáló Momentumnak is lesz egy-két szava ahhoz, ki legyen Budapest következő főpolgármester-jelöltje. A végén persze vélhetően mégis a bizalmasa miatt is aggódó Karácsony lesz a közös jelölt, ám a többiek ennek megkérhetik az árát.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. november 12. 20:12
Most olvasok egy hosszabb cikket “A fasiszta kamu reneszánsza” címmel, vagyis amit a Mandi is művel, írja le. Lássuk (a nagybetűs címek alapján): Ellenzék közvetlen, és hangulatkeltő ekézése: 4/19 Egyoldalú Izrael-párti közvetlen és hangulatkeltő hír: 3/19 Ukránok és Brüsszel ekézése:1/18 Nyugat ekézése:2/19 Migránsok ekézése:2/18 Foci:3/19 Protokoll gyászjelentés:1/19 Pálinka főzés:1/19 Színes: 1/19 A szerk. neve nem Orbán? És felhívom a figyelmet, hogy mindezt közpénzből, amiből élnek. Ahogy Orbán is.
iceman-982
2023. november 12. 18:36
Trolltommasonak nem megy az árnyalt gondolkodás, és ezt fajankó módon gyermeteg beszólogatásokkal leplezné. Ki az a "Karcsony", amúgy? :D
macskusz-4
2023. november 12. 17:40
Egy párt,attól párt, hogy karrierlehetőséget tud felvillantani. A balosoknál csak a DK ilyen. Most minden balos , aki nem akar dolgozni, oda tart. Ez az egy balos csoport marad . A Karácsony feladata annyi, hogy 6 éves szinten viselkedjen,ez- ugyanis- azt jelenti, hogy az oedipsz komplexus szintjén van, tehát kinyírná az apját, és rámászna az anyjára. Ez ott szimpatikus.
macskusz-4
2023. november 12. 17:31
Csakminkvagyogatunk. Elenzekiek. ( GyuriFeri, Apro Villa, pince)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!