Elárulta Tarlós István, melyik ígéretét szegte meg Karácsony, valamint leszögezte: valótlanságnak tartja az állítást, hogy Budapest nem kapna pénzt a kormánytól

2023. november 10. 08:47

A volt polgármester Karácsony Gergelyről, Lázár Jánosról és Gyurcsány Ferencről is elmondta véleményét.

2023. november 10. 08:47
TARLÓS István

Tarlós István a Szabadeurópának adott interjúban fejtette ki a véleményét a főváros helyzetéről, Karácsony Gergelyről főpolgármesteri teljesítményéről és a jövő évi önkormányzati választással kapcsolatos esélyekről.

Karácsony szereptévesztésben

A volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely szereptévesztésben van, olyan területeken mozog, amelyek nem tartoznak a főpolgármesteri pozíció hatáskörébe, és ezt a Demokratikus Koalíció sem támogatja. 

Tarlós István szerint a Fidesz felső vezetése már tudja, ki lesz a kormánypárti főpolgármester-jelölt, és a választásnál nem a teljesítmény, hanem az indulat és az érzelem lesz döntő.

Tarlós továbbá hangsúlyozza, hogy bár lehet kritizálni a kormány politikáját, az ország jelenlegi vezetőjének szemlélete közelebb áll hozzá, mint Gyurcsány Ferencé. Az interjúban elmondta, hogy olyan sorskérdésekben, mint az illegális bevándorlás, a genderügyek, valamint a nemzetállamiság és a kultúra, osztja a kormány álláspontját.

Tarlós István pozitívan értékeli Lázár János politikai képességeit, és megjegyezte, hogy a korábbi ellentétük sem elsősorban személyi volt, hanem inkább egyfajta Budapest-vidék-ellentétből fakadt, „de akármilyen tehetséges Lázár János, említettem már valamikor, hogy a bibliai személyiségek szimbolikus sorában néha nem a pontos helyre sorolja magát”.

Gyurcsány Ferenc földig hajolt Putyin előtt

Tarlós István Gyurcsány Ferenc kapcsán kijelentette, „sokszor azt hallom, hogy ez az Oroszország már nem az a Szovjetunió. Egyébként én is így gondolom. De már akkor sem volt az, amikor Gyurcsány Ferenc földig hajolt Putyin előtt, és a saját lakásán vacsoráztatta, úgy viselkedett vele, mint egy pincsi kutya. Akkor melyik Gyurcsány az igazi? Aki csontig behízelgett Putyinnak, vagy az, aki ma Putyint elmondja mindennek, ami rossz”.

A volt főpolgármester a jelenlegi budapesti városvezető kapcsán pedig megjegyezte:

Karácsony Gergőt sokáig kedveltem, azt hiszem, ő is engem. Amikor főpolgármester voltam, ő pedig a közgyűlés tagja, volt olyan telefonbeszélgetésünk, amikor azt mondta: István, ha újraindulsz, akkor én el sem indulok. Ha megkérdezi tőle, nem hiszem, hogy letagadná.”

A volt főpolgármester egyszerűen valótlanságnak tartja azt az állítást, hogy Budapest nem kapna pénzt a kormánytól. Végül azt is elárulta, hogy utólag visszatekintve a 2019-es választási kampányban észszerű lett volna vitáznia Karácsony Gergellyel, ugyanis akkor még a jelenleginél is kevésbé ismerte a várost és annak ügyeit.

***

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 22. 16:27
Pista bácsi múlt idő…🤷‍♂️
Roadkill
2023. november 10. 17:03
egy ilyen vörös pöcegödör mint bp nem érdemel jobbat mint kg
lájkbajnok
2023. november 10. 12:59
Alig várom a fideszes castingot! Láng, Wintermantel, Győzike, Tiktok Szandi. A zsűriben: Pista bá, Kis Grófo.
nemecsek-3
2023. november 10. 12:31
Minden tiszteletem Tarlósé, higgadtságáért intelligenciájáért, de túl jóhiszemű vagy nagyon rossz emberismerő. Ez már a tengerilovas luvnya dicséretével feltünt de ezzel a gerinctelen agyatlan csúszómászó egyáltalán felemlítésével bizonyossá vált
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!