Nagy a csönd Karácsony Gergely nagyszabású ötletéről

2023. november 08. 11:54

A főpolgármester pár hét alatt ígért eredményt.

2023. november 08. 11:54
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egyelőre semmi hír nincs arról, hogy holt tart – ha egyáltalán tart valahol – Karácsony Gergely október 23-án bejelentett terve az ellenzéki pártok budapesti szövetségének megteremtéséről, a 2024-es önkormányzati választásra. 

A főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat 1956-os megemlékezésén tett ígéretet arra, hogy „heteken belül” tető alá hozza a szövetséget.

A felvetésre azóta sem reagált érdemben egyetlen párt sem, csupán a kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter jelezte, hogy ha Karácsony hívja, ő csatlakozik. A Magyar Nemzet videója szerint a többi fővárosi közgyűlési tag nem volt hajlandó nyilatkozni a kérdésről. Gajdán kívül csak Baranyi Krisztina mondta el egy interjúban a véleményét röviden és velősen az ötletről: 

a ferencvárosi polgármester közölte, hogy nulla esélyt lát a szövetség létrejöttére. 

A tervezett összefogásról kérdéseket küldtünk Karácsony hivatalának, amelyben arról érdeklődtünk, hogy hol tart a folyamat, egyeztetett-e már valakivel a főpolgármester, illetve van-e olyan párt, amely jelezte részvételi szándékát a szövetségben vagy kategorikusan elutasította azt? Kérdéseinkre azonban egyelőre nem kaptunk választ. 

Kit indít az ellenzék főpolgármesternek?

Karácsony mellett tehát a jelek szerint nem tolonganak a támogatók, igaz jelenleg még a kihívók miatt sem kell aggódnia. Egyelőre csupán ketten jelentkeztek be a versenybe: a leginkább botrányairól elhíresült Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, aki szerint „ma Magyarországon a miniszterelnökkel szemben már csak a főpolgármesteri tisztség vehető komolyan.”

Szabó mellett a Mi Hazánk Mozgalom jelentett be főpolgármester jelöltet: a párt budapesti elnökét, Grundtner András, 51 éves jogászt indítja majd a fővárosban.

A többiek egyelőre kivárnak, így a Demokratikus Koalíció is, amely folyamatosan lebegteti, hogy beáll-e majd Karácsony mögé vagy esetleg önálló jelöltet indít. Bár az elemzők szerint valószínűbb, hogy Gyurcsány Ferencék inkább minél több budapesti kerület elhódítására törekszenek, így ugyanis a Fővárosi Közgyűlésben többséget szerezve átvehetnék Budapest irányítását, béna kacsává téve Karácsonyt.  

A Fidesznél sincs még jelölt

Kormánypárti oldalon sincs még megnevezett jelölt, Kocsis Máté, a Fidesz  parlamenti frakcióvezetője szeptember végén annyit mondott, hogy „Olyan főpolgármester-jelöltünk lesz, aki nem fog külföldről kétes eredetű pénzeket elfogadni és nem fog tanácsadók tömkelegeinek százmilliókat kipumpálni. Rend lesz Budapesten, ahogy Tarlós István idejében is volt” – fogalmazott a politikus. 
 

Nyitókép: Karácsony Gergely a tervezett szövetség bejelentésekor 2023 okt 23-án. (Fotó: Karácsony Gergely/Facebook)

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 08. 17:17
Ha ez a mocsok lezárja vízellátást, azt nem fogja túlélni sem ő, sem a városháza lefizetett nyomorultjai sem! Ezért minimum börtön jár!
galancza-2
2023. november 08. 16:47
karigeri lesz a közös ellenzáki jelült,és szinte biztos hogy győzni fog.A bp-i szavazók nagy része dugóban,mocsokban, hugyban,szarban szeret élni. Ás büszkék arra hogy karigeri totálisan korrupt.A dzsuvapesti csőcselék büszke a kurvás,hugyos budira,a fantasztikus gyalogzebraprojektre,elhiszik hogy ez 100milliárdból épült racionális csomópont. A dzsuvapesti csőcselék szeret ződ dógokról ugatni, de tetszik nekik hogy banya kriszti meg több kerületi polgi ritkítja a ződ területeket, elhiszik hogy autófüstös méhlegelőkkel erősitik a libsi demokráciát és tiszticcsák a levegőt,stb....iskolai végzettségtől,munkakörtől függetlenül erre van igény.A Fideszből senki nem akar indulni,mert senki nem akarja hogy karigeri röhögjön rajta a választás után. Lehet szidni a bp-i szavazók nagy részét jogosan,de azért azon is el kéne gondolkodni hogy a 2014-es,2019-es Fidesz győzelem után,miért gyűlölik bp-en rengetegen a Fideszt.Mert azt is önkritikusan látni kell hogy a Fidesz valamit nagyon elk@rt bp-en
nyugalom
2023. november 08. 15:55
Ha dabandazó proli!
Reszelő Aladár
2023. november 08. 15:36
Gelgely lépett egy okosat és önjelölte magát, lépéskényszerbe hozva ezzel Ferit, aki vagy támogatja vagy pedig ellenjelöltet indít. Persze bármikor jöhet a 4-6-os villamos és Gelgely akár vissza is léphet. Ha egynél több jelölttel mennek bele a választásba, akkor sanszosan a Fidesz jelöltje fog nyerni. Persze kellene a Fidesznek is egy jelölt. Ha tippelnem kell, akkor már megvan, de majd csak akkok jelentik be, amikor szükséges. Csak ne legye késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!