Szakértő: Pokoli helyzet jöhet, ha a szélsőséges iszlamisták összefognak a mérsékelt arab országokkal

2023. november 01. 21:17

Tarjányi Péter veszélyesnek tartja azt is, hogy Erdogan „keményen kritizálta” a nyugati szövetségeseit.

2023. november 01. 21:17

„Bár az iszlám világ vallási szempontból eléggé megosztott, fennáll a veszélye annak, hogy az izraeli–palesztin konfliktus miatt egyfajta egységfront alakulhat ki az arab országok között” – hívta fel a figyelmet ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában. 

A biztonságpolitikai szakértő ezután arról beszélt, hogy ezt elég jól példázza az, hogy miközben a Hamász szunnita, a Hezbollah pedig síita, 

Izrael elpusztítása kapcsán még sincs vita a két terrorszervezet között. 

„Ha képesek lesznek a különböző szélsőséges iszlamista csoportok vallási és politikai vezetői összefogni és egységesen fellépni a mérsékeltebb arab államokkal együtt, az pokoli helyzetet fog eredményezi a nyugati világban” – vetített előre egy vészjósló jövőképet Tarjányi.

Majd az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy ezért tartja „rendkívül veszélyesnek” azt is, hogy nemrégiben Recep Tayyip Erdogan török elnök „keményen kritizálta” a nyugati szövetségeseit, valamint Izraelt a Gázai övezetet ért bombázások kapcsán, és arról beszélt, hogy a Hamász tulajdonképpen Palesztina függetlenségéért harcol. 

A teljes adást alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. november 02. 11:14
Pedig az iszlám vallás és ideológia teljes világuralmat irányzott elő és a hitetleneknek nincsen helyük a földgolyón. Ráadásul náluk születésszabályozás sincsen és egy szép napon létszámban is a legnagyobbak lesznek.
connorj
2023. november 02. 03:45
JUJUJUJJJJJJJJJJJJ: https://vm.tiktok.com/ZGJEmpUgQ/ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂💋
connorj
2023. november 02. 02:22
A CIGÁNYOK SZÁRNYALNAK: https://m.youtube.com/watch?v=awFEzq6uKhc&pp=QAFIAQ%3D%3D HAJAJAJJJ!!!!! MI LESZ A CIGÁNY-VÉDŐK VAGYONÁVAL????
connorj
2023. november 02. 02:01
NADE: https://www.origo.hu/teve/20231031-bauko-eva-mintha-egy-veres-pornobol-lepett-volna-elo-kepek-2023.html?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_07
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!