NATO-katonák érkeznek Magyarországra

2023. november 02. 13:56

Nagyszabású hadgyakorlat lesz Magyarországon.

2023. november 02. 13:56

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, amelyen az ország védelmi képességeit teszteljük. A következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás közti együttműködést – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A tárcavezető kiemelte: A veszélyek korát éljük, háború, illegális migráció és azzal együtt terrorveszély sújtja Európát. A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, amit egy jól kiképzett honvédség tud garantálni, ezért a Magyar Honvédség vezérkari főnökével, dr. Böröndi Gábor vezérezredessel közösen, „Adaptive Hussars 23” néven

a korábbiaknál jóval átfogóbb gyakorlatot rendeltek el.

A nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, 2023. november 2. és 26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani. A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a fent említett útvonalon közlekedőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek – írta a Honvédség a közleményben. 

A hadgyakorlat aktuális folyamatáról a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatni fogja a lakosságot. 

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: honvedelem.hu

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. november 15. 07:44
Mikor tartunk már egy nagyszabású magyar hadgyakorlatot Bukarestben?
polárüveg
2023. november 07. 13:02
Van az a mondás, hogy aki hazudik, az más aljasságokra is képes. Nos, az oroszok elrettentésére nyilvánosan hivatkozva (Nuland, Biden) robbantották fel az Északi Áramlatot, és érdekes módon a háborúra hivatkozással Európa pénze elkezdett folyni az USÁ-ba a háborús "infláció" áraként. Aki tönkrevágta Európát ilyen módon egy terrorcselekménnyel, attól más hasonló tett is várható.
Pelso j.
2023. november 02. 20:08
és? Tagok vagyunk. A birka szájtépés meg nem számít.
Roadkill
2023. november 02. 18:05
a törökök is így kezdték anno, persze, csak kicsit körülnézünk, megcsodáljuk a budai vár szépségeit, blablabla, mire észbekaptunk már megszálltak minket. Na de ha már ez van, akkor használjuk ki, ha a románok 2 millió $ értékű üzát tudtak lopni az amerikaiaktól, akkor nekünk is menni fog
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!