Levélke Alföldi Róbertnek és az ő történelmi ismereteinek

2023. november 21. 11:05

Csak óvatosan az általánosításaiddal.

2023. november 21. 11:05
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„Végtelenül ízléstelen tahóságnak tartom, hogy a Nemzeti Színház volt igazgatója az RTL-nek adott nyilatkozatában – mit is nem adna azért, hogyha ez a ,»volt« szócska hiányozhatna a nyitó mondatomból – egy sajnálatos és elfogadhatatlan történelmi gyalázat esetleges visszatérésének rémével taknyolja össze a kormányzatot és a mögötte álló milliókat, így személyesen engem is.
Alföldi azt mondja:

»Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem.« Továbbá arról is beszél, hogy ahogy az embereket hergelik, nagyon rossz időket idéz. »Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket, s várom, hogy mikor szednek össze minket, s mit kell viselnünk, mert ez a történelemben mindig így indult a normalitásra hivatkozva.«

Na most figyelj rám kolléga!

A közélet színpadán a másságukat vallók többsége önszántából tárulkozik a világ elé. Mi, konzervatívok, közéjük értve magamat is, tudomásom szerint nem coming-outoltunk olyannal a nyilvánosság előtt, hogy nácik lennénk. Éppen ezért, ha megkérhetlek, még áthallásosan se öltöztess bennünket olyan szellemi egyenruhába, amit soha nem hordanánk.

Az általad sejtetett vészkorszak újjáéledése esetén a magam részéről elsők között lennék, aki védelmedre kelne és nem volnék egyedül, hidd el.

Ezért csak óvatosan az általánosításaiddal.

Lehet próbálkoznod az emberiség emlékezetéből amúgy kitörölhetetlen szörnyűségek jelenünkre vetítésével, de mielőtt ennek általad használt jogosulatlan, önsajnáltató és provokatív primitívségéről egy újabb bekezdést nyitnék, elégedj meg annyival, hogy Petőfi Sándor Színészdalának utolsó versszakát kizárólag egyes számban értve, maradéktalanul érvényesnek tekintsem a vonatkozásodban, különös hangsúlyt adva a vers utolsó sorának.

És ezt a magyar történelem ismeretében, de attól függetlenül is így gondolom.

»De amit színpadon
A népnek hirdetünk,
Ne hazudtolja meg
A cselekedetünk.
Ha meg nem tesszük azt,
Ami föladatunk:
Akkor gyalázat ránk,
Szinészek nem vagyunk!«
Bognár Zsolt /Parabolha/

UI: Kérem tisztelt olvasóimat, hogy osszák meg írásomat és jelezzék vissza, hogy Alföldi Róbert szavait elfogadhatónak tartják-e jelenünk Magyarországára vonatkoztatva? Köszönöm!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. november 23. 06:31
Nagyon jó, hogy Bognár Úr épp Petrovics (Petőfi) Urat idézte. Hadd idézzek én is Petrovics Sándortól: Petőfi Sándor: PATÓ PÁL ÚR Hadd emeljem ki ezt a részt Petrovics (Petőfi) Sándortól: "Ő magyarnak születék, S hazájában ősi jelszó: "Ej, ráérünk arra még!"" Ezek szerint Petrovics is magyargyűlölő? Akkor Petrovics Sándort is utálni kell, nem?
diodoro3
2023. november 22. 17:53
Nem értem miért baj, ha a perverziót perverziónak nevezzük?
akiaki
2023. november 22. 17:13
Róbert gida bedulvul az élet!
Lajoss
2023. november 22. 16:35
Ki az a bognár zsolt? 🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik