Lengyel Tamás Vidnyánszkyról: Nagyon rossz szájízt okoz a mellette felszólalóknak a névsora

2023. november 17. 19:28

„Olyan, mintha ez egy megkoreografált, előre eltervezett dolog lenne” – fogalmazott a színész.

2023. november 17. 19:28
LENGYEL Tam·s; Bata …va

Lapunk is beszámolt arról a tragikus esetről, melynek során a Nemzeti Színház két színésze, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia hónapokig tartó felépüléssel járó balesetet szenvedett a Rómeó és Júlia című darab előadásakor. Vidnyánszky Attila, a társulat vezetője beadta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek, aki azt egyelőre nem fogadta el. Geszti Péter „Adom a napom” című műsorának vendége volt Lengyel Tamás, aki kifejtette álláspontját az üggyel kapcsolatban – nem ért egyet a dolgok alakulásával.

Ezt is ajánljuk a témában

Baleset a Nemzetiben: Lemondott Vidnyánszky Attila

A hétfői társulati gyűlésen jelentette be távozását, az ok a pénteki baleset.

„Vidnyánszky Attila helyében én tudom, mit tennék: engem nem érdekelne, hogy Csák János nem fogadja el a lemondásomat, én lemondanék. Azt gondolom, ez a felelősség az intézmény vezetőjét terheli” 

– mondta Geszti Péternek a színész, majd arról is beszélt, hogyan gondolkozik azokról a kollégáiról, akik kiálltak az igazgató mellett.

„Nagyon befolyásol és nagyon rossz szájízt okoz a mellette felszólalóknak a névsora. Olyan, mintha ez egy megkoreografált, előre eltervezett dolog lenne, 

hogy Attila, maradj, neked akkora szíved van, hogy belefér az egész Nemzeti Színház, csak te tudod ezt az egészet végigvezetni ezen a problémán” – fogalmazott Lengyel Tamás.

Nyitókép: Mohai Balázs

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik