Lázár János: Számos eretnek gondolatom van

2023. november 08. 10:22

A budapesti dugókról, a MÁV-ról és a derékfájásról is beszélt a Blikknek a tárcavezető.

2023. november 08. 10:22

Lázár János interjút adott a Blikknek. Többek között az is kiderült, hogy a miniszter gyalog jár a parlamentbe Budáról.

A tárcavezető elárulta, hogy amikor csak teheti, napi 5-6 kilométert gyalogol az orvosok tanácsára, mivel derékfájós. S bár otthon, Hódmezővásárhelyen van kerékpárja, Budapesten nem pattan nyeregbe, mert mint fogalmazott, „itt túl nagy a forgalom. Hódmezővásárhelyen jó a kerékpárút-hálózat”.

A kerékpárút-hálózat kapcsán a Blikk megjegyezte, hogy ez Budapesten is folyamatosan bővül, „de épp emiatt támadja a jobboldal és az autósok a budapesti városvezetést”. Erre Lázár azt válaszolta,

a budapesti utakon óriási a forgalom, ezeket nem arra tervezték, hogy ennyien és ennyiféle járművel használják.

Ahhoz szűkek, hogy legyen rajtuk villamos, troli, autóbusz, autó, gyalogosforgalom, roller, kerékpár. A biciklis közlekedést támogatni kell, de csak úgy, hogy a biciklisek ne legyenek veszélyben. Ugyanakkor Budapestre sokan járnak be autóval, tőlük nem elvárható, hogy biciklivel jöjjenek”.

Majd szólt arról is, hogy „ha drágább a belvárosban a parkolás és az autózás, igen, ott az emberek áttérnek a tömegközlekedésre és tisztábbak a nagyvárosok”. Itt a Blikk riportere megjegyezte, hogy „a dugódíj a jobboldalon eretnek gondolatnak számít”. Mire a miniszter kijelentette,

számos eretnek gondolatom van. A saját gondolataimat képviselem”.

Sokra becsüli a MÁV-dolgozókat

Az építési és közlekedési miniszter kérdésre válaszolva, azt is elmondta, hogy kocsival vagy szolgálati autóval jár fel a fővárosba, ugyanakkor elárulta, hogy a nagyobbik fia sokat jár vonattal az egyetemre, és rendszeresen beszámol neki arról, hogy mi a helyzet a vonatokon. 

Naprakész vagyok”

– fogalmazott Lázár János.

Ennek kapcsán felmerült a kérdés, hogy ezért lett-e ennyire kritikus a MÁV-val. Erre a politikus azt válaszolta, hogy „inkább reális. Nagyon sokra becsülöm az ott dolgozó 57 ezer ember munkáját. 

Nehéz körülmények között kell helytállniuk, de muszáj javítani a szolgáltatás színvonalán. 

Egy éve sincs, hogy belekezdtem, igyekszem helytállni” – hangsúlyozta.

Ezt is ajánljuk a témában

Lázár János a MÁV vezetőinek: „Ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket!”

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem találja meg a 32 milliárd forintot, az tegye le a lantot” – üzente a miniszter.

Ezután arra is kitértek, hogy Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár, „nagy kritikusa”. Felidézték, hogy Vitézy korábban kijelentette, 10 szakemberből 9 elhagyta a MÁV-ot Lázár miatt, és emiatt nem maradnak végül szakemberek a szervezetnél.

Erre Lázár János úgy reagált, hogy „nem akarok beleszólni a budapesti főpolgármester-választásba, ezért Vitézy úrra nem reflektálnék”.

A teljes interjút ITT olvashatják el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy Dávidot indítaná az LMP Karácsony ellen főpolgármester-jelöltnek

Az egykori államtitkár reagált a hírre.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Az ajtóm mindenki előtt nyitva áll – Lázár János a Mandinernek

Mi lesz a leállított állami beruházásokkal? Milyen a viszonya Karácsony Gergellyel? Hogyan szavazna most az uniós tagságról? Interjú az építési és közlekedési miniszterrel.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik