Kunhalmi Ágnes elárulta, minek fizette meg az árát az MSZP

2023. november 14. 06:57

Az MSZP már szembenézett a saját kormányzati múltjával a párt társelnöke szerint.

2023. november 14. 06:57
KUNHALMI Ágnes

A 444 interjút készített Kunhalmi Ágnessel, az MSZP társelnökkel. A politikus értékelte a párt jelenlegi helyzetét és a kilátásait, és beszélt a jövőbeli tervekről is.

Arra a kérdésre, hogy hogy áll jelenleg az MSZP a politikai palettán, azt válaszolta, hogy az ellenzéki palettán a nagyságukat tekintve „pont középen” állnak, a harmadik legnagyobb ellenzéki pártként. 

Ha a rendszerváltás utáni időszakot, ezen belül is az elmúlt 13 évet veszem górcső alá, akkor egy, az árat sokszorosan megfizető pártról van szó, amely Magyarország többszörösen kormányzó pártja volt, az a párt, amely utoljára legyőzte a Fideszt. És szerintem már annak az árát is megfizette, amit el sem követett”

 – tette hozzá Kunhalmi.

Arra a kérdésre, hogy mit sikerült tanulni mind ebből, a politikus azt válaszolta, hogy „az MSZP szembenézett a saját kormányzati múltjával”

Az MSZP kormányok alatt végig szabadon működtek a demokratikus intézmények, sajtószabadság volt és az ügyészség is függetlenül működött. Mi akkor tisztességgel és becsülettel végrehajtottuk a programunkat”

 – mondta.

Megérkezett az új generáció

Azzal kapcsolatban, hogy jelenleg hogy áll hol tart az MSZP a múltjával kapcsolatos számvetésben, azt mondta a politikus, hogy „megérkezett az első olyan generáció a párt vezetésébe, akiknek egyébként semmi közük a 2010 előtti eseményekhez és intézkedésekhez. Ilyen vagyok én, és ilyen Komjáthi Imre is, aki konkrétan 2018-ig a BorsodChemben dolgozott, de részben már Tóth Bertalan is ide tartozott”.

Ez pedig azért jó, mert „ők már hideg fejjel és objektíven, érzelmektől mentesen tudják mérlegelni azt, hogy mi az, amit az MSZP-nek vállalnia kell, mi az amire büszkék lehetnek, és mi az, amivel szakítaniuk kell”.

Szerintem azt a fajta mentalitást, hogy az MSZP miért hibás, le kell végre zárni. Ezért tudunk mi más ajánlatot tenni a hazai baloldalnak. Most már innen kell építkezni”

– mondta Kunhalmi Ágnes.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. január 06. 19:05
Mondom ismeri név szerint az összes párt tagot név szerint. Azt 4db.
catalina11
2023. november 17. 13:37
Szerintem azt a fajta mentalitást, hogy az MSZP miért hibás, le kell végre zárni. Ezért tudunk mi más ajánlatot tenni a hazai baloldalnak. Most már innen kell építkezni” és Kunhalmi elvtársnő lehet nekimenni a csukott ajtónak, aztán siránkozni, bekötött térddel..
moricka13-3
2023. november 17. 03:42
Ha és amennyiben az MSZP már úgy, az Isten igazában megfizette volna a viselt bűneik és dolgaik árát, mert valóban szembe néztek volna a párt,- és a kormányzati múltjukkal, de a saját életük viselt dolgaival és árnyaival is, sokadmaguk közt pl. már Kunhalmi Ágnes Őkelme sem itt pózolna és poénkodna hiteltelenül, hanem az eredeti foglalkozását gyakorolná az óvodai kiscsoportban!
catalina11
2023. november 16. 17:44
mai nap 2023. november 15. 20:59 Libuska, nem a pártos győzte le a Fideszt, hanem Ron Werber." "Célpont című műsorában Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke. Bácsics kifejtette: az úgynevezett „láncszavazásra” 2002-t megelőzően is volt példa, de igazán az előző országgyűlési választásokon terjedt el, amikor is RON WERBER , a szocialisták izraeli kampánytanácsadója magyarázta el, hogyan lehet ezt úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő...."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!