Így vonul a harckocsi-konvoj a Dunántúlon (videó)

2023. november 05. 19:07

Zajlik a nagyszabású NATO-hadgyakorlat.

2023. november 05. 19:07

Az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat keretében katonai konvoj halad át a következő napokban többek között a Hódmezővásárhely-Újmajor, a Szentes-Tiszaroff és a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Veszprém-Újmajor útvonalon – közölték a honvedelem.hu honlapon vasárnap.

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre hétfőn Hódmezővásárhely és Újmajor között, hétfőtől szerdáig pedig Szentes és Tiszaroff között.

A közlemény szerint nagyobb katonai járműforgalom várható hétfőn 8.00 és 13.00 óra között a Hódmezővásárhely-Újmajor útvonalon, a 472-es számú út - 47-es számú főút - M43 - M5 - M0 - M7 autópálya - 63-as - 8-as - 7-es - 8-as - 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével; továbbá hétfőtől szerdáig 8 és 21 óra között a Szentes-Tiszaroff útvonalon, a 451-es - 45. számú főút - Kunszentmárton - 44-es - 442. számú főút - Martfű - Baghymajor - Kengyel - Tiszatenyő - 46. számú főút - Törökszentmiklós - E60. számú főút - Fegyvernek - Tiszaroff kompátkelő hely érintésével.

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vasárnap kezdte meg haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását. Hétfőn 12.00 és 18.00 óra között a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Bakonykúti útvonalon közlekednek a katonai járművek.

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei százötven fővel, negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára vasárnap. A győri légvédelmi rakétaegységek a légibázisok légvédelmi rakéta védelmét fogják ellátni a hétfőn kezdődő nagyszabású gyakorlaton. Az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban, a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően az ország keleti részében fognak feladatokat végrehajtani – írták a közleményben

Fokozott óvatosságra intik a közlekedőket

A honvédség arra kérte a közlekedőket, hogy a katonai menetoszlop közé ne hajtsanak be, mert az veszélyes. A konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A Magyar Honvédség „törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

Tata környékén a feol.hu egyik olvasója egy videót is készített a konvojról, melyet alább tekinthetnek meg:

MTI/feol.hu

 

Nyitókép: Képernyőfotó
 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik