Ceglédi kifakadt: „Karácsony helyében inkább arról beszélnék ebben a kampányban, hogy mit fogok másképp csinálni, mint az első öt évemben”

2023. november 21. 16:40

Konok Péter szerint a főpolgármester egy életérzést kínál.

2023. november 21. 16:40
null

Az ATV-n futó ÖT című műsor legújabb adásában Karácsony Gergely főpolgármesteri munkásságának mérlege is terítékre került. 

A téma kapcsán Ceglédi Zoltán a következő szavakat intézte Konok Péterhez: „Azt mondod Péter, hogy világvárost építünk... Legalábbis Karácsony Gergely ezzel a 150 éves Budapest történettel ezt akarja előadni. De mit épített? Mit tudsz?” – tette fel a kérdést.

A politológus szerint ugyanis most, hogy a 150 éves Budapestet ünnepeljük, „érdemes lenne végignézni az elszámolást, hogy az az ember, aki vagy arra hivatkozott, hogy elvették a pénzt, ezért semmit nem tud csinálni, vagy éppen miniszterelnök akart lenni – amire mindenféle varázsládikákba pénzek is jöttek –, pontosan minek a folytatására vagy abbahagyására kér felhatalmazást?

Ceglédi kijelentette:

Karácsony Gergely helyében inkább arról beszélnék ebben a kampányban, hogy mit fogok másképp csinálni, mint az első öt évemben”.

Schiffer András egyetértve Ceglédivel több kérdést is intézett beszélgetőpartnereihez.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte a következőket kell megvizsgálni:

  • Milyen érv szól amellett, hogy Karácsony Gergely további öt évig főpolgármester legyen? 
  • Mit valósított meg a választási ígéreteiből? 
  • Mennyiben jobb Budapest most, mint Tarlós István kilenc éve alatt? 
  • És mennyivel kerültünk közelebb a kormányváltáshoz azáltal, hogy a fővárosnak ellenzéki polgármestere van?

Konok Péter úgy véli: Karácsony Gergely egy életérzést kínál. 

Először hosszú ideig győzelmi eufóriát kínált, aztán pedig azt a tudatot, hogy itt van bármiféle ellenzéki erő” – fogalmazott. „Karácsony ezt tudja kínálni annak az aktív szavazórétegnek, akit a politika érzékenyebben érint, jobban részt vesz a közéletben – például az egyetemi fiatalok” – tette hozzá.

De mit tud Karácsony Gergely kínálni a külvárosoknak? – tette fel a kérdést a történész. „Mit tud kínálni azoknak, akik ebből az életérzésből nem kérnek, és akik amúgy Budapest lakosságának nagyobb részét adják? Mit tud adni azoknak, akik konkrétumokat szeretnének? 

Mert konkrétumokat annyira nem tud kínálni. A külvárosi részekben még biciklisávokat sem tudott kialakítani”

– jegyezte meg Konok.

Hont András szerint – aki mint fogalmaz, Karácsony első intézkedése nyomán Székesfehérvárig beállt a dugó – „Baán László indítása megérné a Fidesznek, mert amikor az uniós források forognak kockán, akkor a Fidesznek fel kell tudni mutatnia az »építő Fideszt«”.

Schiffer András pedig arról beszélt, hogy akik a Fidesz részéről eddig felmerültek a sajtóban, mint lehetséges főpolgármester-jelöltek, közülük Ferencz Orsolya a legposszibilisebb.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2023. november 22. 05:04
Berlinben gdp arányosan is húszszor annyi pénz marad helyben, mint Budapesten. Hol van a budapestiek pénze, fideszesek?
a straight cold player
2023. november 21. 17:50
Elég sokba kerül nekünk ez az ,,élezérzés"! Kb. mint egy szifiliszes örömlánnyal 5 perc boldogság!
machet
2023. november 21. 17:35
Igen ,a beteg, degenerált nyugati szivárványos életérzést.Az meg kell a f@szomnak.
BaGeNMY
2023. november 21. 17:29
Összefoglalom: Katácsony fújja, fújja a szivárványos libsi buborékot, amiben éltek. Amikor kipukkan, menekültök, vagy fordultok mint szélkakas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!