Putyin újraélesztése, könyörtelen hír a fűtésszezonról, Bagdy Emőke fiának tragikus halála, felháborodott magyar pékek és CSOK Plusz – a hét legfontosabb hírei egy helyen

2023. október 28. 10:36

Összegyűjtöttük önnek a hét legfontosabb és legolvasottabb híreit egy helyre, röviden!

2023. október 28. 10:36
Béres Sándor

Newsweek: Putyint újra kellett éleszteni

Az október 23-i héten a Newsweek közölte: Vlagyimir Putyin, 71 éves orosz vezetőt egyes beszámolók alapján újra kellett éleszteni. Majd azonnal egy speciális intenzív osztályra szállították, miután a biztonságiak hallották, hogy a földre esik. A spekulációk és pletykák továbbra is körülveszik az orosz elnök egészségi állapotát, és a tények egyértelműsége továbbra sem világos. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

Könyörtelen bejelentés az európai fűtésszezonról

Ha az orosz elnök egészségügyi állapotáról nem is, a közelgő fűtésszezonról igen egyértelműen nyilatkoztak az oroszok a héten.

Magyarország magabiztosan vág neki az őszi-téli időszaknak, de a szankciókat kivető EU-s tagállamoknak drága lesz a gáz

– mondta el a sorok között az orosz Szövetségi Tanács munkatársa. Erről itt olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiakadtak a pékek: ez a baj az albán pékségekkel

Az elmúlt napok másik nagy port kavart híre, hogy döbbenetes részletekre mutatott rá a Magyar Pékszövetség elnöke a hazai albán pékségekkel kapcsolatban. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke arról beszélt, hogy az albán pékségek jelenléte Magyarországon kedvezőtlen a magyar sütőipari cégekre nézve. Szerinte

az egyik fő probléma a hazai albán pékségekkel, hogy kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.

Erről itt írtunk részletesebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Érkezik a CSOK Plusz

Mint arról a Mandiner beszámolt, a kormányülés után szokatlan időpontban, szerda kora este került sor a Kormányinfóra. Gulyás Gergely kancelláriaminiszteren és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőn kívül jelen volt Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter is. A tárcavezető bejelentette:

a falusi csok rendszer marad, az 5000 fő feletti településeken új, kamat-támogatott családtámogatási rendszer kerül bevezetésre.

A gyerekek számától függően 15, 30 vagy 50 millió forint igényelhető,  3 százalékos, kedvezményes kamattal. Az első közös otthon megvételénél elég lesz mindösszesen 10 százalékos önrészt beletenni az ingatlan árába. A támogatás az édesanya 41 éves koráig vehető fel, de bevezetnek egy 2 éves türelmi időszakot. Ebben az időszakban az igazoltan 12 hetes terhes nők is felvehetik a támogatást. Erről részletesebben itt olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ő szoríthatja ki Szoboszlai Dominikot a Liverpoolból

Jürgen Klopp irányításával a Liverpool folyamatosan figyeli a tehetségeket, ennek köszönhető, hogy az utóbbi két évben számos fiatal labdarúgó érkezett a Liverpoolhoz, elég, ha csak a kolumbiai Luís Diazra, a holland Cody Gakpóra és Ryan Gravenberchre, no, és természetesen Szoboszlai Dominikra gondolunk. Nem meglepő tehát, hogy

a Mersey-parti gárda szakmai stábja már a téli erősítéseken is elkezdte törni a fejét, ami Szoboszlai pozícióját is érintheti.

Erről itt írtunk részletesebben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát Amerikában

A hét egyik legtragikusabb híre, hogy több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát Amerikában. Az 53 éves teológust édesanyja állítása szerint nyereségvágyból gyilkolták meg. Az elkövető egy 18 éves afroamerikai férfi, aki két hete volt szabadlábon. Erről itt írtunk részletesebben.

A magyar sztárpszichológus exkluzív nyilatkozatot tett a Mandinernek, amelynek során többek között elmondta: szerinte

a gyilkos nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak.

Említett cikkünket teljes terjedelmében itt olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mandiner-szerkesztés

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sentimental
2023. október 28. 11:49
Nyomor Magyarországon...
Obsitos Technikus
2023. október 28. 11:49
És még meg is ismétlitek, össze is foglaljátok a legidiótább címeket! Gratulálok.
sentimental
2023. október 28. 11:47
A lényeg
sentimental
2023. október 28. 11:47
Meg továbbra sincsen semmi kilátás, jövő, nem jött az Eu-s lóvé, csak eszel-iszol-sétálgatsz,meg szarsz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!