Könyörtelen bejelentést tettek az oroszok az európai fűtésszezonról

2023. október 24. 18:14

Magyarország magabiztosan vág neki az őszi-téli időszaknak, de a szankciókat kivető EU-s tagállamoknak drága lesz a gáz – mondta el a sorok között az orosz Szövetségi Tanács munkatársa.

2023. október 24. 18:14

Míg Magyarország magabiztosan, és orosz gázzal vág neki az őszi-téli időszaknak, addig a többi EU-s tagállam, amely engedelmesen követett minden amerikai parancsot, kezdi felismerni az orosz gáz elutasításának fenyegető kockázatát – jelentette ki az Izvesztyija című orosz lapnak Olga Kovitidi, a Szövetségi Tanács alkotmányos törvényhozási és államépítési bizottságának tagja.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus hangsúlyozta, a további orosz gázmennyiség, amelyről a magyar fél már megállapodott a Gazprommal, az ország energiabiztonságának garanciája.

Sajtóhírek szerint többek között erről állapodhatott meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a pekingi találkozójukon – egyes vélemények pedig a tárgyalásoktól eljutottak odáig, hogy Magyarországot emiatt ki kellene rúgni az Európai Unióból.

Olga Kovitidi hozzátette, Európában az Amerika-párti politikusok miatt elkerülhetetlenül emelkedik majd a gáz ára, a Közel-Keleten kirobbant háború pedig jelentős kockázatot jelent a teljes európai energiaszektor számára.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

 

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 25. 16:08
"mondta el a sorok között" Tehát nem mondta.
ptrfarkas43
2023. október 25. 15:13
A gáztárolók töltöttsége idén nagyobb mint tavaly, de ez nem azt jelenti, hogy egész télre elég, erősen függ az időjárástól, itt a leszerződött mennyiségre utalhattak.
masikhozzaszolo
2023. október 25. 15:11
/Felraktam napelemet se villany se gázszámla 5év megtérülés. Még 7évig szaldósként nem érdekel a gáz ára/ Örüljél, míg lehet! Már készül az új adótörvény, hogy környezetterhelési díjat kell fizetned, mert elveszed előlünk a napot. Volt már olyan, hogy füstadó, Lesz árnyék (székadó) is majd. Valahol meg kell hogy fogjanak, hogy ne ugráljál. Mint most a kútadó. Az is lesz, tudom, nem véletlenül kell regisztrálni.
amaurote-2
2023. október 25. 15:07
orbán elképesztően sikeres. megment minket magyarokat. ráadásul ha meghalunk a mennybe jutunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!