Nem kertelt a Gazprom, simán közölték, hogy szerintük több orosz gázt fog-e vásárolni Magyarország a télen

2023. október 22. 21:19

A bejelentés néhány nappal azután történt, hogy Orbán Viktor megbeszélést folytatott Putyin orosz elnökkel.

2023. október 22. 21:19
null

„Magyarország ezen a télen fokozottan fog orosz gázt vásárolni” – közölte a Gazprom moszkvai állami energiaipari óriáscég a Politico cikke szerint.

Így kalkulál a Gazprom a magyar fogyasztás kapcsán

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója az állami televízióban vasárnap úgy nyilatkozott, hogy „jelentős további mennyiségek érkeznek a magyar piacra”. Hozzátette, hogy 

az idén már 1,3 milliárd köbméter gázt szállítottak Magyarországra a meglévő szerződéseken felül.

„A jövő tél őszi-téli időszakában folyamatosan további mennyiségeket fogunk szállítani” – mondta Miller, akit az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szankciókkal sújtott az ukrajnai orosz háború támogatásában játszott szerepe miatt.

A portálon emlékeztetnek: Orbán Viktor a múlt héten Pekingben tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a megbeszélések középpontjában a gáz- és olajszállítások, valamint a nukleáris üzemanyag szállítása állt. Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy Budapest „nem engedi meg az olyan szankciókat, amelyek tovább növelnék a magyar inflációt”, és elhalasztotta a szigorúbb korlátozásokról szóló uniós szintű megbeszéléseket.

Előzmények

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete „aggasztónak” minősítette az Orbán-Putyin találkozót, és azt mondta, hogy most kell megvitatni a közép-európai ország „elmélyülő kapcsolatát Oroszországgal”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

 

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. október 25. 07:44
"anyamtyukja 2023. október 22. 20:32 En ezt nem ertem, hogy lehet hogy en megis kevesebbet fizetek a hanyatlo nyugaton 1m3 gazert mint ti akik 1/5 aron kapjatok?" Ez csak úgy lehet, hogy szokásotoknak megfelelően, hazudsz libsikém.
Fed74
2023. október 24. 16:24
Láttátok a futóbolond gazdátokat brékelni Putyin bátyátoknak ,fidesz barmok? Igazi jószág mint ti vagytok, meg is érdemlitek egymást!
nempolitizalok-0
2023. október 24. 13:52
Nem baj az, ha nyugati barátainknak tudunk gázt eladni, ha már kormányaik ennyire elkúrták. Persze a rezsicsökinket és egyéb felmerülő költségeinket, pld. szarakodnak a bolgárok, fedezniük kell.
Szekértábor
2023. október 24. 10:11
Nem bánnám, ha a Mandiner is alkalmazna egy mesterséges intelligenciát (természetes hiányában), ami kiszűrné a gyalázkodó kommenteket. Egyszerűen nem érdemes elolvasni a kommenteket, amíg a troll szidalmazógépek teleszemetelik a hozzászólásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!