Pressman szervezkedik: az Orbán-Putyin találkozó miatt összehívta a NATO-tagországok nagyköveteit

2023. október 20. 07:21

Annyira orbánozós lett a találkozó, hogy még a svéd NATO-csatlakozás témája is háttérbe szorult.

2023. október 20. 07:21

A Szabadeurópa értesülései szerint csütörtök reggel a NATO-tagországok budapesti nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete egy egyeztetés miatt találkoztak. Az esemény szervezője a magyar közéletet kiemelt érdeklődéssel követő David Pressman, amerikai nagykövet volt. 

Pressman kifejezte aggodalmát a Magyarország és Oroszország közti kapcsolat mélyülése miatt, aminek egy újabb jelét látták abban, hogy Orbán Viktor múlt héten találkozott Vlagyimir Putyinnal

Leginkább azt sérelmezte az amerikai nagykövet, hogy a találkozó egy háborús konfliktus közepette történt meg, amin Magyarország NATO-szövetségesként vett részt. A nagykövet szerint ez biztonsági aggályokat is felvethet.

Mindannyian aggódunk amiatt, hogy a magyar miniszterelnök találkozott Putyin elnökkel, miközben Oroszország agresszorként áll háborúban Ukrajnával

 – nyilatkozta az ügy kapcsán Pressman.

A nagykövet nem cáfolta azt sem, hogy az egyeztetésnek a svéd NATO-csatlakozás is a témája lett volna, de mint mondta,  elsősorban a az Orbán–Putyin találkozó állt a fókuszban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. október 25. 16:26
MR.PRESSMAN! MEGSÉRTENI nem akarom, DE IGEN-igen KEVÉSKE maga ahhoz, hogy a NATO-ban kavarjon!
bagira002
2023. október 22. 22:05
Pressman elvtárs Nato összehíváskor reméljük megemlíti Amerika óriás mennyiségű uránt felvásárolt suttyomban
anyamtyukja
2023. október 22. 20:37
Addig nyomja a totyogos pavatancot a csuti mig kipattintanak titeket a natobol aztan meg az eubol is. akkor majd lehet ujra a ruszkik kabatja szelet rangatni.
Kacorka
2023. október 21. 09:06
A külügy igazán körbeküldhetné a diplomatakra vonatkozó bécsi egyezmény szövegét az érintett követségeknek....ha netán nem lenne még nekik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!