Newsweek: Putyint újra kellett éleszteni, miután a biztonságiak hallották, hogy a földre esik

2023. október 24. 21:21

A spekulációknak nincs határa.

2023. október 24. 21:21
PUTYIN, Vlagyimir

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egészségügyi állapota kapcsán egyes médiumok arról adtak hírt, hogy Putyint újra kellett éleszteni egy szívmegállás miatt, míg mások óvatosságra intenek az ilyen hírekkel kapcsolatban – olvasható az ATV-n. 

A Newsweek szerint a 71 éves orosz vezetőt a beszámolók alapján újra kellett éleszteni. Majd azonnal egy speciális intenzív osztályra szállították, miután a biztonságiak hallották, hogy a földre esik. A hosszú ideje fennálló egészségügyi pletykák és a Kreml titkolózása miatt a spekulációknak nincs határa.

Az újságírók és orvosok az orosz elnök nyilvános szerepléseiből próbálnak támpontokat találni Putyin valós egészségi állapotára vonatkozóan. Bár vannak videók és felvételek, 

melyeken furcsa testi mozgásokat és orvosi beavatkozások nyomait látják, eddig egyértelmű bizonyíték nem került napvilágra.

Putyin gyakran eltűnik a nyilvánosság elől, de az utóbbi időben több hosszú utazást tett, tárgyalásokon vett részt, élő sajtóbeszélgetést is tartott. Azok, akik kétségbe vonják ezeket az eseményeket, azt állítják, hogy dublőrök helyettesítik az elnököt.

Az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat fokozza a General SVR nevű Telegram-csatorna hírei, melyek állítólag egy volt magasrangú orosz hírszerző tiszt szerkesztésében jelennek meg. 

Putyin állítólagos szívrohamáról szóló beszámolókat közölt, melyeket sokan komolyan vesznek, ugyanakkor nincsenek független bizonyítékok a csatorna állításaira.

Az orosz elnök és az orosz kormányzat továbbra is tagadja az egészségi problémákat, és hivatalosan cáfolja a szívmegállással kapcsolatos állításokat. Putyin nyilvános rendezvényeken jelenik meg és látszólag jó egészségnek örvend. A spekulációk és pletykák továbbra is körülveszik az orosz elnök egészségi állapotát, és a tények egyértelműsége továbbra sem világos.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Igor Kovalenko

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. október 28. 13:38
"a biztonságiak hallották, hogy a földre esik" Nem kicsit átlátszó, az is tudahátó hogy honnan vették az ötletet https://youtu.be/cXiGmcoq0Y0?t=13
Gasztronauta
2023. október 28. 10:48
Ez csak Orbán kézfogása miatt lehet.
Reszelő Aladár
2023. október 26. 10:05
Nem úgy volt, hogy már meghalt? Most érkezett a friss hír, hogy valójában sosem létezett!
Kotucso
2023. október 26. 08:56
Ha már kigyógyult a 68 féle rákból, valamiben meg kell halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!