Országos főrabbi: Budapest a nyugalom szigete

2023. október 25. 12:49

Fröhlich Róbert szerint Magyarországon biztonságban érezhetik magukat a zsidó közösség tagjai.

2023. október 25. 12:49

Ma tényleg Magyarország tűnik az egyik legbiztonságosabb országnak – jelentette ki Fröhlich Róbert országos főrabbi az Indexnek adott interjújában.

Fröhlich elmondta, hogy egy hónappal korábban még nem vette volna komolyan azt a kérdést, hogy biztonságban érzik magukat a zsidók Magyarországon. Hozzátette, úgy tűnik,

Budapest, illetve Magyarország tényleg a nyugalom szigete.

Arról is beszélt, hogy hatalmas szimbolikus gesztus lenne, ha Magyarország Jeruzsálembe költöztetné a nagykövetségét. Ez illene a magyar kormány retorikájához is a főrabbi szerint. Azt is hozzátette, hogy Budapest az első percben odaállt Izrael mellé, és nem engedte a zsidóellenes demonstrációkat.

Azt is elárulta, hogy már akkor rendőrségi védelmet kértek, amikor „az európai nagyvárosokban beindultak a zászlóégető, Hamász-rigmusokat skandáló tüntetések”.  „A Mazsihisznek saját biztonsági szolgálata is van, de emellé megerősített rendőri segítséget is kaptunk" – tett hozzá

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép:  Getty Images / SergeyAK

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 26. 06:55
Országos főrabbi: Budapest a nyugalom szigete Milyen érdekes. Mindez a "folyton növekvő és növekvő" antiszemitizmus, az állandó holokauszttagadás, a náci és nyilas megnyilvánulások, a magyarok eget verő zsidógyűlölete mellett. Mindezért a nyugalomért, a semmire nem használt, pénzünkből felépített "sorsok házáért", a támogatott "zsidó fesztiválokért", a hanuka ünnepért, és a többiért vajon mit kap a magyar nép a zsidóság egy részétől? Állandó pocskondiázást, kioktatást, lenézést, kultúrájának és történelmének meghamisítását, feljelentéseket, az úgynevezett "revizionisták" üldözését.
csapláros
2023. október 25. 19:28
besenyoeoe-pista-baacsi 2023. október 25. 16:26 ..."Ez az üzenet nem nektek szólt, hanem az izraeli zsidóknak. Lefordítva: ha ott minden kötél szakad, gyertek ide, mert itt az állambácsi bőkezűen gondoskodik rólatok."... Meg az anyád kínját. Nehogy már a kerítés túloldalán ugrándozó kaporszakállú majmokkal vegyed egy kalap alá az esetleges ide menekülőket, bazdmeg! 1. NEM Magyarország az egyedüli béke szigete a világon. 2. Az ide menekülők (rokoni alapon) legalább értenek valamihez, legalább annyira, mint az a 27 ezer budapesti kiadású saját újsággal, saját gimnáziummal rendelkező kínai és vagy az országosan 25-27 mecsettel rendelkező 30 ezernyi muzulmán arab, akik évtizedek óta elvan nálunk, mint a befőtt... még többnyire nyelvi gondjaik sincsenek...
rocktoberi-2
2023. október 25. 16:33
"A zsidókat szidják. Minden hivatal tele van velük, mondják, tisztességtelenek a kereskedelemben, erőszakosak, ízléstelenek, hangosak és igazságtalanok a sajtóban, a közéletben, a politikában, stb. Azt hiszem, nem az a baj, hogy zsidók vannak a hivatalokban, a tőzsdén, a szerkesztőségekben. A baj az, hogy afféle alzsidók vannak túlságos számban mindenütt, alantas, értéktelen, selejtes emberek. A nagy tragédia a zsidóságot is értékeiben dézsmálta meg, - nemcsak a zsidó értékek pusztultak, hanem az értékes zsidók. Az irodalomban elpusztult Szerb Antal, Szomory, Sárközy, Halász Gábor, Hevesi András, s jött helyettük néhány buzgó moszkovita alkalmazott." Ma túlnyomórészt ezek leszármazottai a butapesti zsidók.
janicsar-2
2023. október 25. 16:32
Sajnos a történelem ismétli önmagát. Horthy Magyarországa is ugyanebbe a helyzetbe volt. Majd annyi zsidó menekült Magyarországra, hogy az már a trianon által meggyengített magyar gazdaság képtelen volt eltartani.. Most az unió által tönkre tett magyar gazdaságra akarják a gazdasági bevándorlókat rákényszeríteni. Újra generálni azt a helyzetet. Annak a zsidóság látta kárát, ennek viszont, a magyar nép látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!