Munkabeszüntetésbe kezdtek az RTL dolgozói az alacsony bérek miatt

2023. október 16. 12:32

A vágók és más műszaki kollégák a rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak az RTL Nagytétényi úti székháza előtt.

2023. október 16. 12:32
RTL, RTL Klub

A Media1 arról értesült, hogy az RTL-es főműsoridős műsorainak műszaki feladatait végző, például vágásban résztvevő emberek egy része munkabeszüntetésbe kezdett hétfő reggel, mivel elégedetlenek a munkafeltételekkel.

A portál arról is tájékoztatott, hogy rövid,

rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak az RTL Nagytétényi úti székháza előtt,

ahová virágokkal érkeztek, hogy ezzel is kifejezzék megegyezési szándékukat a médiavállalattal. A bejelentést egy szakszervezeti vezető tette magánszemélyként.

Ezt is ajánljuk a témában

A Media1.hu-nak Rónay Ferenc, a Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének (MMKSZ) elnöke elárulta: annak ellenére, hogy a tiltakozásban részvevő személyek többségükben tagjai a szakszervezetüknek, az akció szervezése az érintettek önálló kezdeményezése volt.

A lap arról értesült, hogy az RTL Magyarország épülete előtt tiltakozók (vágók és más műszaki kollégák) és

a munkabeszüntetésben résztvevők kifogásolják a bérük nagyságát és egyéb feltételeket.

Október 15-ét, azaz a tegnapi napot jelölték meg a bérrendezés határidejének, ennek lejárta után döntöttek a tiltakozásról.

A lap úgy tudja, hogy a Híradót nem érinti a demonstráció és a munkabeszüntetés, hanem az egyéb esti főműsoridős műsorokból vesznek részt tiltakozók.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. október 16. 15:50
Amilyen szart ott gyártanak, azért nekik kellene fizetni...😊
pulsarito
2023. október 16. 15:39
Hát én azt hittem, hogy az rtlklubnál a bolgár dromedár ígéretéhez híven már bevezették az európai béreket! Ezek szerint még csak kísérleti jelleggel sem? Szegény ember aki még ígérni sem tud!
Akitlosz
2023. október 16. 14:59
buckafej-2 és nempolitizalok-0 hozzászólásai jól mutatják, hogy munkaerőhiány csakis az ingyenmunkaerőből van, azaz valójában semmiféle munkaerőhiány nincsen, csak bérhiány van Magyarországon. Mégis milyen munkaerőt nem találnak a cégek Magyarországon annyiért, amennyiért ugyanazok a cégek Angliában, Németországban, Ausztriában találnak munkaerőt? Ilyen nincsen. Az ingyen dolgozó gyakornokok persze, hogy fogyóban vannak!
nempolitizalok-0
2023. október 16. 14:12
Amekkora a munakerőhiány, a vágókra lecsapnak a papírgyárak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!