Jakab Péter: Toroczkai a Fidesz szülötte, Gyöngyösi Mártont bedarálta a Fidesz, Vona Gábort visszaküldték a politikába

2023. október 18. 11:56

A Nép Pártján elnökét meglepte, hogy a Medián szerint mozgalmát öt százalékra becsülték.

2023. október 18. 11:56
null

Jakab Péter mióta tavaly augusztus 20-án bejelentette mozgalmának zászlóbontását, rendre járja az országot, így próbálja építeni szavazói bázisát. A 444 egy ilyen útján, Lajosmizsén interjúzott az országgyűlési képviselővel, aki részletesen beszélt az ellenzékről és arról, mik a tervei a jövőre nézve. Arra a kérdésre, meglepte-e, hogy a Medián a mozgalmát a parlamenti bejutási küszöbre mérte, azt válaszolta, hogy nagyon örült ennek a szimbolikusan fontos számnak, szisztematikusan építkezve érték el egy év alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Szóba került a nagykőrösi időközi is, ahol a függetlenként induló, de a hozzájuk köthető jelölt nyert. Úgy fogalmazott Jakab, hogy házról házra kopogtattak be aktivistái, hogy a saját emberüket hirdessék. 

A megrögzött fideszeseket nem lehet meggyőzni, azokat úgy hagytuk, mert a végén azt mondja, hogy bemondta a tévé, az ilyenekkel nem lehet vitatkozni”

– mondta Jakab, aki szerint pártja jövőre önállóan fog indulni, nem fognak össze senkivel, mert azt szeretné, ha az összes ellenzéki párt megmutatná, mire képes. „Dolgozzunk már meg végre a választókért” – jegyezte meg. A politikus elmondta, egységes ellenzékre van szükség és társadalmi nyomásgyakorlás nélkül nem lehet a parlamentet feloszlatni, „mert a fideszesek nem fogják a saját széküket kockára tenni”.

Úgy fogalmazott, hogy az ellenzék se hajlandó a saját széklét kockára tenni. Kiemelte, meggyőződése szerint Vona Gábor nem visszatért a politikába, hanem „visszaküldték”. Szerinte ez történt mindez azért, hogy még inkább aprózódjon az ellenzék. 

Aki mindennemű együttműködést elutasít az ellenzékkel, az valójában a Fidesz érdekében politizál”

– mondta Jakab Péter.

Ezt is ajánljuk a témában

Volner Jánosról azon az állásponton van, hogy „akit Orbán Viktor utolsó mohikánnak nevez, az Orbán Viktor mohikánja, nem a népé.” Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnökről az a véleménye, hogy bedarálta a Fidesz. 

Amikor a Jobbik az ellenzékből egyedüliként megszavazta a Nemzeti Választási Bizottság Novák Katalin által delegált tagjait, akkor már világossá vált, hogy ők mintha átálltak volna a hatalom pártjára”

– közölte az országgyűlési képviselő.

A Nép Pártján elnöke Toroczkai Lászlóról elmondta, hogy ő a „Fidesz-szülötte, a putyini minta szerint megszületett baráti ellenzék”.

Nyitókép: Kőhalmi Péter/AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 10. 17:29
A sötét lelkü és agyu libernyák kretének még egy pincebogárra is leadnák a szavazatukat, ha az megigérné, hogy ha öt válalsztják, akkor nem kell többet se dolgozni, se tanulni.
Palatin
2023. december 10. 17:25
Petike, te már a kutyának se kellesz, egy ócska, megvetett senki vagy. A csúcs a karrieredben az volt, amikor Gyurcsány kapcája voltál. A bumfurdi tekintetü Jakab Parizeus Péter dióhéjban: Örá senki már nem ixel, Jakab muki mégis viccel. Mamuszkával sokat vixel. Parizert és gint turmixel. Már a madár is az égen azt csiripli, Hogy Jakab egy beteg lelkü szimpli, Egy nagyszájú, esze-nincs trampli, Kinek agyát megszállta a krumpli. Amint a nap felkél, készül a botrányhoz, Mert gógyija nincs okosabb játszmához. Majd krumplit tisztít és gondosan hámoz, Egyet Kövérnek, egyet Orbánnak zsákoz. Beszédet nem ír ö, mindent fejböl vonyít, Nem zavarja, hogy semmihez sem konyít. A böszme hangerövel, rágalmaz és uszít, Eszelös, zord szemében sötét lelke sunyít. Gyurcsány vörös, Jakab barna, Mind a kettö le van xarva.
GrumpyGerald
2023. október 20. 09:07
5%-ra mérik Petikét? Dehát még a jobbiknak se volt annyi a vezetése alatt... :D Lehet vettek maguknak néhány %-ot a nyomentumtól, bár sztem azoknak se volt miből adni...mind1 nekem magas ez a mamuszbiznisz. :Đ
Abafy Alfréd
2023. október 19. 19:01
Senki Alfonz szólott, vajh ki hallgat még mr. Mamuszra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!