Eldőlt – Vona Gábor lesz új pártja listavezetője az EP-választáson

2023. október 11. 14:36

Azonban mandátumszerzés esetén nem ő ülne be az EP-be.

2023. október 11. 14:36

Nyolc hónappal az európai parlamenti választások előtt Vona Gábor volt Jobbik-elnök új pártja, a Második Reformkor (2RK) sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kik kerültek fel az EP-választási listájukra.

A listát Vona Gábor vezeti, a második helyet pedig a Pekárné Farkas Emese fogja elfoglalni. A listáról a párt elnöksége döntött – tudatta a Gulyáságyú Média.

Ezt is ajánljuk a témában

Vona Gábor hozzátette, mandátumszerzés esetén – hasonlóan más pártokhoz – nem kíván EP-képviselő lenni, így Pekárné Farkas Emese ülne be az Európai Parlamentbe.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a párt az önkormányzati választásokon nem indul, mert alapelvük szerint az helyi politizálást meg kellene hagyni a civil szervezetek terepének, azonban „erkölcsi támogatásukat” adnák olyan, a jövő évi helyhatósági választásokon induló civil szervezeteknek, amelyek nem kötődnek pártokhoz.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 11. 19:28
Simicskaja
Héja
2023. október 11. 17:37
Vona legföljebb társasutazásra mehet Strasbourgba.
templar62
2023. október 11. 17:15
Vigyázz , ha jön a Vona ......
KBA98
2023. október 11. 16:53
Vona már nem mehet ki az EU-ba! Ha nincs pénze, menjen dolgozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!