Zivatarokkal ér véget az év első őszi hétvégéje

2023. szeptember 02. 20:04

Változékony időre készülhetünk vasárnap.

2023. szeptember 02. 20:04

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap észak felől hajnalban, hidegfront érkezik, szak felől megnövekszik a felhőzet, és éjfél után az ország északi felén elszórtan várhatóak záporok, zivatarok, egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély. A nap első felében még közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól viszont már csökkenhet a felhőzet, és hosszabb időre kisüthet a nap is. Összességében

több helyen is várható zápor, zivatar, egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély.

A front dél, délkelet felé kora délutánra hagyja el az országot, de ezzel egyidőben északkeleten újabb hullámban várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyek délután, este dél felé az Alföldön fejlődnek tovább. Zivatarban helyenként rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, 60-80 kilométer perórás szél, jégeső is várható. Elvétve a Dunántúlon, főként az Alpokalján is kialakulhatnak zivatarok.

***

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 02. 22:02
Na ugye..
Akitlosz
2023. szeptember 02. 21:23
Milyen ősz te lökött ember? Szeptember 23-án kezdődik az ősz.
kislaci-2
2023. szeptember 02. 20:48
csütörtökön még nagy meleget montatok baszom anyátokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!