Vona Gábor szeretett pártelnök lenni

2023. szeptember 08. 10:52

Vona Gábort láthatólag elfelejtették értesíteni, hogy egyszer volt Budán kutyavásár.

2023. szeptember 08. 10:52
Vona Gábor
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok

Vona Gábort láthatólag elfelejtették értesíteni, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Ami a Jobbikból maradt, azt tokkal, vonóval, gyantázóval, partitúrával együtt lenyúlta a Torockai, aki nem akart néppártosodni. Azt a bő egy milliónyi szavazatot ugyanis nem a néppárti Jobbik kapta, hanem a Jobbik lelke, amit pont a nevezett Vona Gábor helyezett letétbe Heller Ágnesnél. Nem hiszem, hogy lehetne találni olyan embert, szakértőt, esztétát politológust, aki Vona Gábor politikai nézeteiről bármiféle konkrétumot mondana, ami jelenleg nem szerepel a MiHazánk programjában és nem mellesleg egyébként bele lehet suttogni a Spinoza-ház sötétjébe. Utóbbi mindegy is, ehhez a részhez amúgy sem tartoznak szavazók.

Az értelemszerűen teljes illúzió, hogy az egykori MIÉP hangulatára valamiféle intellektuálisabb radikális nemzeti pártot lehetne alapozni. A politikai helyzet visszavonhatatlanul megváltozott, az SZDSZ megdöglött (sajnos ezt nem szabad máshogy leírni) és az az undorító, beteges magyarellenesség, ami a politikája lényege volt annyira természetessé és általánossá vált az ellenzéki oldalon, az Izrael-ellenesség mellett, hogy az antiszemitizmus ma már újra a baloldalé. Jobban is csinálják, mint ahogy azt Vona tudná és ahogy annak idején a Jobbik művelte.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ambrózy Áron

Facebook

Idézőjel

Végre valami forradalmi, valódi politikai innováció!

Vona azt hiszi, hogy ő csinálta meg a Jobbikot. Pedig csak annyit tett, hogy egy tömeg élére állt és oda vezette őket látszólag, ahová menni akartak. Ha Vona marad, a Jobbik akkor is belerokkant volna abba, hogy többé egyetlen választáson sem ígérhette volna meg a győzelmet a szavazóinak, mert kiderült, hogy ebben a projektben csak ennyi van. Vona Gábor 2018-ban ezt felismerte, de mostanra elfelejtette. Hiányzik neki a feeling, a megalapozottnak tűnő reménykedésben végigkampányolt hónapok, a győzelem igézete. Most azzal ámítja magát, hogy nagyot fog robbantani, összeránt egy értelmezhető nagyságú szavazótábort és az EP választásokon legalább egy mandátumot szerez, újra felrakja magát a térképre.

A programból egyedül a herbál elleni küzdelmet tudom értelmezni, viszont legalább nem fognak össze a többi párttal. Persze nem lesz második reformkor és persze második Jobbik, Jobbik-jelenség sem. Mondjuk nem is hiányzik. A párt nevét sem kell megtanulni.”

***

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. szeptember 09. 17:10
Mehet a Vona szórakoztatni önmagát a p....a.
Akitlosz
2023. szeptember 08. 21:17
Nekem nem tűnt fel, hogy Vona Gábornak lennének politikai nézetei.
KBA98
2023. szeptember 08. 17:25
na und?
hátakkor
2023. szeptember 08. 16:58
A Mozgalom eddig számos pártelnököt adott :) Zázri, Roy, Jákob, Gyöngyi, TLaci, Volner, Varga-Damm, meg akinek a nevére sem emlékszem. Bajtársias közösség nna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!