Vona Gábor pártot alapít, és visszatér a politikába!

2023. szeptember 07. 10:10

A Jobbik volt elnöke szerint elérkezett a pillanat, hogy a Második Reformkor Alapítvány belépjen a politika színpadára. Megkérdeztük a pártokat is, mit szólnak a bejelentéshez.

2023. szeptember 07. 10:10
null

A Jobbik egykori elnöke szerda délelőtt a Facebookon jelentette be, hogy az eddig működő közösségük, a Második Reformkor Alapítvány párttá alakul. Vona Gábor azt mondta, hogy egy politikai oldallal sem akar szövetséget kötni, sem a kormányoldallal, sem az ellenzékkel. Csak a saját ügyeinkkel akarunk foglalkozni – hangsúlyozta.

A volt pártelnök videós üzenete elején elmondta, hogy 2018-ban azért jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, mert úgy érezte, új politikai kultúrára, szemléletre van szükség. Elkezdtek közösséget szervezni és 2022 második felében már azt érezték, hogy az alapítványi forma kevés, szükség van egy egyesületre is. Az elmúlt évek alatt nagyon komoly kulturális és közéleti tevékenységet folytattunk – hangsúlyozta Vona, hozzátéve, hogy ebben az időszakban az egyik legaktívabb és legnyitottabb civil szervezetté váltak. 

Közben pedig folyt a hálózatépítés és egy nagyon jó csapat jött össze, amelyet nem a pénz vagy a hatalom tart össze, hanem egy reménysugár, hogy Magyarországon lehet még második reformkor

 – fogalmazott Vona. 

Mint mondta, ennek kapcsán kezdett kialakulni bennünk egy jövőkép, annak a reménye, hogy a második középkor helyett eljöhet Magyarországon a második reformkor. „Egy függésekre épülő helyett egy önszerveződő Magyarország. A félelmekre épülő helyett egy önbecsülésre épülő Magyarország” – fogalmazott. 

Kialakult egy politikai szemlélet, amelyet úgy neveztek el, hogy reformkoriság. A törzsi civakodás helyett a közös pontok, a teremtő energiák keresése.

Vona elmondta: azt is észrevették, hogy már saját ügyeik vannak, törvényjavaslataik, amelyekről vitáznak. 

Mindezek pedig már így egy önálló politikai identitássá álltak össze – mondta Vona, aki szerint a külső és belső körülményeket is figyelembe véve arra jutottak, hogy közösségüknek ki kell lépnie a civil közélet keretei közül és be kell lépnie a pártpolitikába. 

Úgy érzetünk, nincs idő tovább várni 

–  mondta az egykori pártelnök. 

Arra, hogy miért van szükség egy újabb pártra azt válaszolta: azért, mert minket nem képvisel egyik sem. 

Vona azt ígérte, hogy nem ideológiák, nem oldalak mentén fognak politizálni, hanem „a reformkoriság személete mentén.”  

A párt közben megjelölte vezetőit is. Vona Gábor pártelnök mellett hat alelnök is lesz: Farkas Bence, Orbán Miklós, Pekárné Farkas Emese, Szilvási Andrásné, Szőke Balázs és Tóth Tamás. A pártigazgatói tisztet Dakó József tölti majd be, a kommunikációs vezető Száki Adrián, a szóvivő Burány Árpád lesz. 

Lapunk megkérdezte az ellenzéki pártokat, mit szólnak a bejelentéshez, de csak az LMP válaszolt a megkeresésünkre. A párt azt írta: bár nem gondolják, hogy létezik ideológiamentes politika, és eddig  egy ilyen próbálkozás sem volt sikeres, mégis sok sikert kívánnak mindenkinek, aki alakítani kívánja a közéletet. „Reméljük a közélet színvonalát javítja Vona Gábor és új pártja, ha megnevezi a konkrét ügyeket, amiket képviselni fognak,  azokról az LMP - Magyarország Zöld Pártja készen áll a vitára” – írta az LMP. 

A Jobbik Gyöngyösi Márton pártelnök Facebook-bejegyzésével válaszolt, a többiek azonban eddig nem reagáltak. 

 

 

 

Nyitókép: Vona Gábor/Facebook

 

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2023. szeptember 08. 11:18
"...hat alelnök is lesz: Farkas Bence, Orbán Miklós, Pekárné Farkas Emese, Szilvási Andrásné, Szőke Balázs és Tóth Tamás." Csupa csupa húzónév!!! Hacsak az újabb Orbán nem azért kell, hogy összezavarják a népet. :)
gyzoltan-2
2023. szeptember 08. 08:43
Vona az egész magyar nemzetet gyalázta meg, melyre bocsánat nincs! A magyarságát tagadja meg az, ki az elkövetett politikai bűntette után, bármely minőségben, Vonát elfogadja! Magyarként nem járulhatunk hozzá, hogy a zsidó maffia, jutalom-falatként, újra politikai szereplővé beemelje Vonát a politika boszorkány-konyhájába! Vona, minden magyarnál, szalonképtelen kell, hogy legyen! Ellent kell állni az általános zsidó média ajnározásának, az egyébként ügydöntő reklámjának, propagandájának! Vona szerepeltetésének szándéka az indikátor, hogy a magyarországi közélet milyen mélységekbe süllyedt! Vona bűnössége csak a bolsevik zsidó ÁVO bűnösségéhez mérhető! Igaz, ők sem kerültek felelősségre vonásra.., de hát, ilyesmiről a gójok ne is álmodozzanak... -hát nézzük meg, mennyire is moslék a politikai társadalmunk, politikai maffiánk!
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. szeptember 08. 02:03
Azt észrevettem, hogy a párt taggyűjtő weboldala is reformra szorul🫷, semmi biztonság nincs rajta: https://securityheaders.com/?q=2rk.hu&followRedirects=on
blackorion93
2023. szeptember 08. 00:22
Szép szavak.... Én örülök, hosszú utat bejárt az ember, lehet neki azért már olyan tapasztalata amit hasznosítani tud. Az az ember, aki kilép a valójából és megpróbál a centrum felé mozdulni, az már egy nagy piros pont nálam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!