Vitézy Dávid finoman kiosztotta Karácsonyt a fizetős M0-s ügyében

2023. szeptember 09. 09:25

A volt közlekedési államtitkár szerint a főpolgármester aggálya, hogy az egységesen fizetős M0 budapesti többletforgalmat generál, nem alapos.

2023. szeptember 09. 09:25

Vitézy Dávid közlekedési szakembert, volt közlekedési államtitkárt az M0 körgyűrű eddig díjmentes szakaszainak fizetőssé tétele kapcsán kérdezte a 24.hu.

Vitézy szerint 

a díjmentes szakaszokon közlekedő személygépjárművek 97,3 százaléka rendelkezik matricával, 

ezért a főpolgármester azon aggálya, hogy az egységesen fizetős M0 a mai állapothoz képest érdemi budapesti többletforgalmat generál, nem alapos.

A szakember a maga részéről sokkal inkább azt tartaná Budapest szempontjából jogos felvetésnek, hogy 

a körgyűrűből eredő díjbevételek segítsenek a budapesti agglomeráció megoldatlan és régóta fájóan hiányzó kötött pályás fejlesztéseinek finanszírozásában,

 például a HÉV-ek fejlesztésében – ami uniós források híján elakadt az elmúlt évben.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner
 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. szeptember 12. 13:25
Nem akarok kiosztani nálam okosabbakat, van eszemben(!), de az EU forrásból épített szakaszoknál nem az volt a feltétele a támogatásnak, hogy díjmentesek maradnak? Csak azért kérdem mert Karácsonynak van valami Benedek nevű marveli figurája aki mindent is tud az eus projektekről.
apoa
2023. szeptember 09. 22:51
Hogy Vitézy mekkora szakember? A Tarlós többször ki akarta rúgni, sajnos a kapcsolatai miatt nem sikerült. Mint tudjuk az ősbolsi menedzser Erdős unokája, Hankiss Ágnes fia, szegről végről rokonságban van Orbánnal is. Orbán is látja mekkora f*sz, nem is támogatja már.
apoa
2023. szeptember 09. 22:31
Ha az autósok 97,3%-a amúgy is jogosult, akkor milyen hasznot remélnek az intézkedéstől? Minden fillért meg kell fogni...
alexandrosz-2
2023. szeptember 09. 20:55
A takony zsidlák vitézi fattyú leromboltatta a városligeti Közlekedési Múzeumot. Ma sincs ott semmi. Zsidó vircsaft. Pusztítás. Rohadjon meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!