Reagált az amerikai nagykövetség Szöllősi György kitiltására

2023. szeptember 13. 19:44

„Diplomatavízum nem jár magánszemélyeknek” – derült ki a nagykövetség válaszából.

2023. szeptember 13. 19:44
SZÖLLŐSI György

Csak kormányhivatalnokoknak adnak ki diplomatavízumot, magánszemélyeknek nem – közölte az amerikai nagykövetség a hvg.hu megkeresésére. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nem engedték be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyőt. Szöllősi a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitotta volna meg a jubileumi 25. Árpád-kupát.

A főszerkesztő a történtek kapcsán úgy nyilatkozott, 

„Mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat”.

 Nem áll módjukban tájékoztatást adni egyedi vízumügyekről

A nagykövetség a főszerkesztő ügyével kapcsolatban még annyit közölt, hogy az amerikai törvények értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni egyedi vízumügyekről. Egyúttal megjegyezték, hogy a közelmúltban értesítették Budapestet arról, hogy megszaporodott a magyar kormány által kiállított diplomataútlevéllel beutazni kívánó olyan emberek száma, akik hivatalos minőségükben nem köthetők a kormányhoz – idézte a hvg.hu a nagykövetség közleményét.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csisztu Zsuzsa

Mandiner

Idézőjel

Üzenjük az USA-nak, hogy ez most nagyon komoly szintlépés. Lefelé.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 15. 08:48
A mandis cím is hazudik..nincs kitiltva.
Lajoss
2023. szeptember 15. 08:44
A Schadlnak is volt,meg a Habony Árpinak…bohócország.
m-andi-ner
2023. szeptember 14. 15:22
A Puskás Akadémia honlapja szerint: SZÖLLŐSI GYÖRGY, A MAGYAR FUTBALL ÉS A PUSKÁS-ÜGYEK NAGYKÖVETE (https://puskasakademia.hu/?q=news/7395#) Tehát NEM diplomata. Attól hogy szereted a Gazdálkodj okosan-t, még nem fizethetsz játékpénzzel a boltban.
fogas paduc
2023. szeptember 14. 09:38
Akkor két választása van a Szöllősi úrnak. Vagy Mexikó felől megy illegálisan - így talán még gyorsabban is bejut, vagy lexarja az usa-t...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!