Újabb vízumbotrány: nem engedték be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét

2023. szeptember 13. 12:49

A Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitotta volna meg a jubileumi 25. Árpád-kupát Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. A sportdiplomáciai út azonban meghiúsult.

2023. szeptember 13. 12:49
Budapest, 2022. december 30.
Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az M4 Sport Az Év Sportolója Gálájának sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. december 30-án. A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a MSÚSZ 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.
MTI/Szigetváry Zsolt

A chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az immár 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitott volna meg Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. 

A terv azonban füstbe ment, miután az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőlem a vízumot, a külügyminisztérium hivatalos vízum iránti kérelme ellenére. 

– írta Szöllősi közösségi oldalán.

Bejegyzését úgy folytatja: „mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat. Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről”.

A teljes bejegyzést elolvashatja itt:

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

 

Összesen 374 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 15. 08:43
Bohócügyi nagykövet,bohócországból…
Isten jobb keze
2023. szeptember 14. 21:08
Mandiii nem ez a vízum botrány te buta, hát kit érdekel ez a nem is tudom hanyadik senki…! Az igazi vízum botrány sz, hogy a magyarkormány miatt, a hazai magyarság kiutazását korlátozták le 1/1- év -re az Amerikai hatóságok! Ezzel foglalkozzál hülye mandi hogy meredjen meg a nyakad!
bagira002
2023. szeptember 14. 01:53
Biden-Pressman Orbántól félnek ,biztos Amerikában Biden ellen Orbán mellett hangulat uralkodik. Orbán a Trump táborát növeli , így Pressmanon keresztül a magyarokat nem engedi be .
csapláros
2023. szeptember 13. 23:22
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2023. szeptember 13. 16:58 ..."Ki kell tiltani a dagadtat is 🐷,"... Ott estél BASZOTTUL pofára, bazdmeg, hogy a ledagadozottnak az esze ágában sem volt egy LIBERÁLNÁCIK uralta ország területére tenni a lábát, kerüli, mint a leprát... Majd, ha buknak a liberálnácik, mint ólajtó és vége lesz a DIKTATÚRÁJUKNAK, és helyreállnak az eredeti állapotok a kettős adóztatás egyezményével, a vízum mentességgel, akkor TALÁN. Addig is Eb ura fakó, és örüljön az USA, hogy nem üzenünk hadat neki, mint Horthy, az emberiség rákos daganatával, a bolsevikokkal szövetkező akkori USÁ-nak !!! MA AZ USA a világunk ÚJ NÁCI diktatúrája, az országokat gyarmatosító és a nemzeteket legyilkoló liberonácizmusé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!