Rangos Katalin: Vona Gábor egy vezéralak, jól teszi, hogy pártot alapít

2023. szeptember 07. 16:37

A Vonát korábban a Spinoza-házban vendégül látó újságíró ezzel együtt se lát sok esélyt az új párt sikerére.

2023. szeptember 07. 16:37
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Többen megszólaltak már Vona Gábor pártalapítása kapcsán, a Mandiner most megkérdezte a 2017-ben a Jobbik akkori elnökével a Spinoza-házban tartott beszélgetés házigazdáját, Rangos Katalin újságírót a politikus lépéséről. 

Emlékezetes, a beszélgetés, pontosabban az, hogy ennek teret adtak a Spinoza-házban, sokaknál kiverte a biztosítékot, ráadásul általános vélekedés szerint az alkalom nem szólt másról, mint az akkoriban néppártosodást hirdető Jobbik-elnök „mosdatásáról”.

Az egykori pártelnök mostani bejelentéséről Rangos azt mondta: Vona Gábor jól teszi, hogy pártot alapít, hiszen láthatóan egy vezéralak. „Az árkok betemetése és a hidak építése ugyanakkor olyan szlogenek, amelyeket mindenki elmond egy pártalapításnál”– tette hozzá.  

Rangos szerint

Vonának van egy olyan jobboldali karaktere, amelynek gyökerei oda nyúlnak vissza, amikor még EU-s zászlót égetett. 

„Ahhoz nekem kell húsz év, hogy elhiggyem valakiről, hogy teljesen mást gondol, mint akkoriban. Ez a húsz év pedig még nem telt le” – fogalmazott. 
Mint mondta, ő a régi Jobbikhoz köti Vona eredeti politikai vonzalmait, miközben már mást kommunikált pártelnöki évei utolsó időszakában. „Nekem ez már jobban tetszett, és most is szép gondolatokat fogalmaz meg, meglátjuk, mi lesz belőle” – tette hozzá. 

Az újságíró ugyanakkor nem sok esély lát az új párt sikerére. 

Vona jelenlegi közönsége Toroczkai Lászlóéknál van most. Mindazok pedig, akik egy becsületes, a Fidesz helyére lépő konzervatív pártban gondolkodnak, nem Vona Gáborra asszociálnak”

 – fogalmazott Rangos Katalin. 

Nyitókép: Vona Gábor és Rangos Katalin 2017-es beszélgetése (Fotó: YouTube) 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 10. 22:43
Kedves Cafrangos Katalin, Vona lehet a te szíved csücske, de az ö szinvonala még Gyurcsányét sem éri el, pedig az nagy szó, mert Gyurcsányon legalább röhögni lehet, de Vona egy fanyar figura és a tekintetében van valami pszichikai defektusra utaló sötét szikrázás. Hogy a szem a lélek tükre, azt a pszichiáterek is igazolni tudják. Vona látja, hogy a baloldalon akkora káosz van, hogy még ö is megint bizakodhat abban, hogy lesznek zavarosfejü választók, akiket a talicskája elé foghat, és bekerülhet ismét a parlamentbe, ahol az adófizetök pénzéböl lebzselhet. A libernyák ellenzék soraiban ez a motiváció a legerösebb. Az egyetlen ellenzéki párt, aki tenni akar a haza javáért, az Toroczkai Mi Hazánk Mozgalma. Toroczkairól el lehet ezt hinni, de egyetlen más ellenzékiröl sem, a többi sima megélhetési "politikus", akik az országnak csak ártanak.
Palatin
2023. szeptember 10. 22:33
Ezek a Gyurcsány, Vona stb. típusú "politikusok" fura módon az gondolják, hogy öket tulajdonképpen a csúfos bukásuk jogosítja fel arra, hogy repetázzanak. Elképesztö hozzáállás. Egy normális országban a bukott politikusok elvonulnak tisztességben. De nálunk minél nagyobbat bukik egy politikus, annál nagyobb lesz benne az ambíció, hogy újra megpróbáljon kisérletezgetni az ország kárára. Ezeknek a Gyurcsány, Vona stb. féle figuráknak a fizikusi életpályát kellett volna választaniuk, mert ott tényleg arról van szó, hogy ha egy kisérlet nem sikerült, akkor még nagyobb ráfordítással és ambícióval kell újból megcsinálni. Ja, hogy ahhoz szellemileg nincsenek kistafírungozva? De ennek miért nekünk kell meginni a levét? A francba minden megbukott politikussal, nincs rájuk szükség!
gyzoltan-2
2023. szeptember 09. 17:51
Ez a tragédia a magyarországi közéletben; Rangos Katalinok, Vona Gáborok, Juszt-ok, Gyurcsányok, Juhászok, és hasonló alakok sorának a privilégiuma a média..! -majd ők megmondják! -mindig ők mondják meg, mit csináljon, mit gondoljon a magyar..!
Gullwing
2023. szeptember 09. 15:29
Rangos az a zsidó libcsi aki a zazrivecz gerincét megkapta. Most akkor visszaadta neki? Micsoda alja zsidok vannak kicsiny országunkban a nácik rögtön kifehérednek ha húségesküt tesznek nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!