„Orosz minta”

2023. szeptember 28. 06:13

Hát nem felháborító? Szeretnék, ha magyar lenne a média. Hallatlan!

2023. szeptember 28. 06:13
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Lista van arról, mely médiumokat akarja a Fidesz lehetetlenné tenni a szuverenitásvédelmi törvénnyel – sikoltja a HírKlikk.hu a minap. »A Schmidt Mária vezette, kormányközeli XXI. Század Intézet már márciusban egy kiadványban listázta, szerintük kik veszélyesek a média szuverenitására.«

Hát nem felháborító? Szeretnék, ha magyar lenne a média. Hallatlan!

A Fidesz–KDNP múlt heti frakcióülése után Kocsis Máté tényleg bejelentette, hogy még az ősszel benyújtanak az Országgyűlés elé egy törvénycsomagot. Új szabályokkal kívánják korlátozni a külföldről finanszírozott újságírókat, álcivileket és dollárpolitikusokat, akik Magyarország szuverenitását veszélyeztetik. Emiatt kapkodja a levegőt a portál. Meg hogy Kocsisék felsorolják, kik az érintettek: 444, Partizán, Telex, RTL, Szabad Európa, Átlátszó, Direkt36, K-Monitor és Lakmusz. (És még hányan mások… – P. Gy.) Ezekről ugyanis megállapították, hogy külföldi forrásokból fedezik működési költségeik 25–100 százalékát. „Oroszországban már van hasonló törvény. […] Vagyis a Fidesz orosz mintát követ – rántja le a leplet a kormányzatról a Hírklikk.

Mályusz Elemér író-történész A vörös emigráció című könyvét olvasgattam a minap. Áthozott a mába. Csak be kellett helyettesítenem a Bécsbe menekült egykori népbiztosokat a hatalomból elzavart, nyugati pénzből ármánykodó mostani liberálisainkkal – ordított a párhuzam. »Röplapokat, röpiratokat szerkesztenek – írja a szerző –, a földmívelő nép indulatát a polgárság ellen akarják felkorbácsolni, a munkásságét meg mindkettő ellen. A fő cél mindenütt a belső ellentétek mélyítése, hogy a felfordulás lehetséges legyen.« A történelem ismétli önmagát.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztáció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 27. 19:33
Gyurka,könnyű nektek,a pártállami cselédségnek jól megy sora…🤮
Majdmegmondom
2023. szeptember 28. 09:09
Az rendben van, hogy legyen magyar, de persze ne csak a Fidesz vigyen mindent, főleg, ha korlátozni szándékozza a külföldiek által támogatottak megjelenését, mert akkor egyetlen ellenzéki média sem lesz. Ez elsőre valóban rosszul hangzik, de ha belegondolunk, hogy az egyiket a magyar nép támogatja, a másikat pedig idegen hatalmak, már nem olyan vészes. Én támogatom, bár a választásokra megint ide jön ezer ellenőr az unióból megvédeni a demokráciát!
benedek77
2023. szeptember 28. 08:31
A nercsicskák elhiszik persze, hogy ez a cél…
gyzoltan-2
2023. szeptember 28. 08:00
"Hát nem felháborító? Szeretnék, ha magyar lenne a média. Hallatlan!" -ha ezt megvalósítaná a Fidesz, máris nem érezném oly fojtogató kényszernek a rájuk történő szavazást! -ennek esélyét, esélytelenségét messzemenően lehetne taglalni, főleg ezer karakterben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!