Meghosszabbították a békéscsabai késelő letartóztatását

2023. szeptember 20. 14:04

Pár hónapig még biztosan rácsok mögött marad.

2023. szeptember 20. 14:04
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Az egész országot sokkolta az augusztus közepén történt bűncselekmény, amely során megkéselték a békéscsabai Munkácsy Hotel teraszán Szabó Sándort, hazánk egyik legjobb kick-box edzőjét. Szabó a szállodában dolgozott, a jelenlegi információk szerint egy szóváltás után kitört dulakodás során érték a halálos szúrások. A bűncselekmény augusztus 15-én este történt, az elkövető egy 27 éves érdi férfi volt, aki a gyilkosság után elmenekült. 

A rendőrség hajtóvadászatot indított a fiatalember ellen, aki másnap reggel a Monori Rendőrkapitányságon adta fel magát. 

„Ez a hír olyan KO amit nehezen fogok feldolgozni. Sanyi! Köszönök mindent. Részvétemet szeretném kifejezni a családod és a tanítványaid, valamint a sporttarsaid felé. Isten veled cimbora” 

– búcsúzott Szabó Sándortól közösségi oldalán Perutek János, ringspeaker, a Pesti Srácok munkatársa. 

Ezt is ajánljuk a témában

A gyilkossággal kapcsolatban kerestük a rendőrséget, amely szűkszavúan annyit közölt, hogy a nyomozás még nem zárult le, a válaszadás időpontjában a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán folyamatban van. 

A büntetőeljárásról a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad”

– közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunkkal.

Az érdi férfi ellen a bíróság először egy hónapra adott ki letartóztatást, a Mandiner úgy értesült, hogy ezt meghosszabbították. Lapunk információi szerint a késeléssel gyanúsított érdi férfi ellen december 18-ig van érvényben letartóztatás. 

Előkerült egy videó is

A gyilkosságot követő napokban nyilvánosságra került egy videófelvétel, melyet a szálloda egyik biztonsági kamerája vett fel. Ezen az látható, amint a hotelben biztonsági őrként dolgozó áldozat megérkezik a helyszínre, leüti a randalírozó vendégeket, akik közül az egyikük a bicskához nyúlt és többször eltalálta a kick-box edző comb artériáját. A támadó ügyvédje, Szabó Antal szerint önvédelemből támadt a védence, ezt bizonyítja állítása szerint a videófelvétel is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lapinformációk szerint a támadó a hotel teraszán bulizott, ám idővel őrjöngeni kezdett. A hotel biztonsági szolgálatát vezető Szabó ekkor érkezett meg. A támadó ügyvédje azt állítja, hogy védence a záróra közeledtével valóban reklamált, amiért nem szolgálták ki, ám már az ajtóban volt, mikor a földre került. 

A védencemnek súlyos fejsérülései vannak, amit nyilvánvalóan nem saját magának okozott”

– mondta a gyanúsított ügyvédje. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. szeptember 20. 14:27
Nem késelő. Gyilkos.
connorj
2023. szeptember 20. 14:10
♥️🧡💛💚💙💜💖 https://m.youtube.com/watch?v=mHS5HeJmnDI
connorj
2023. szeptember 20. 14:08
Úgy tűnik a videó elég volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!