MÁV: már elérhető a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje

2023. szeptember 16. 19:48

Hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon.

2023. szeptember 16. 19:48

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy szeptember 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje a győri fővonalon, ezért a MÁV az ezen a vonalon utazóknak azt javasolja, hogy ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között.

Ezt is ajánljuk a témában

Vasút: komoly változások lesznek az egyik legtöbbet használt fővonalon, erre mindenképp figyelnie kell az ingázóknak!

Szeptembertől nagy késésekre kell számítani.

Friss hír, hogy a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje már elérhető az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban 

– erről tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.

A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is 

már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak. 

Az S10-es, S12-es és InterCity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva megtudható, hogy melyik köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.

Hogyan működik az applikáció?

A keresésnél az utasoknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját – szeptember 18. és október 26. közötti dátum – is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrend alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. 

Ha az utas az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választani – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között. A M4-es metrón elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik