Vasút: komoly változások lesznek az egyik legtöbbet használt fővonalon, erre mindenképp figyelnie kell az ingázóknak!

2023. szeptember 13. 09:41

Szeptembertől nagy késésekre kell számítani.

2023. szeptember 13. 09:41
null

Szeptember 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje a győri fővonalon, ezért a MÁV az ezen a vonalon utazóknak azt javasolja, hogy

ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között

 Megkezdődik ugyanis a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása, tájékoztatásuk szerint a sínek, betonaljak cseréje mellett elvégezik az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, továbbá több mint másfél kilométer hosszan az úgynevezett alépítményt is (vasúti töltés, bevágás) helyreállítják, ezenkívül hat felsővezeték-tartóoszlopot is kicserélnek. 

Nem lesz könnyű az ingázás

Az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig, Biatorbágy és Szárliget között az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett.

Szeptember 18-tól október 26-ig a korlátozás miatt menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban ezt két vonatra növelik a fő utazási irányokhoz igazítva, hogy a lehető legtöbb utas pótlóbuszra való átszállás nélkül el tudjon jutni az iskolákba, munkahelyekre, illetve haza. A tervezett menetrendmódosítás alapján az S10-es és S12-es személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak majd Tatabánya és Biatorbágy között. A belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok menetrendjének kialakítása folyamatban van, az érintett társvasutakkal zajlanak az egyeztetések.  

A MÁV azt ígéri, hogy az utasok tájékoztatásához szükséges térképeket a héten teszik közzé. 

Emiatt indult üzengetés

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Bécsbe tartó, Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon súlyos műszaki probléma állt elő, emiatt Lázár János utasította a MÁV-ot, hogy azonnal intézkedjenek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 Arra szeretném kérni a sajtón keresztül a MÁV vezetését, hogy ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást”

– üzente akkor a közlekedési miniszter.

Nyitókép: Wikimedia Commons. Illusztráció.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2023. szeptember 13. 14:00
Tavaly a vasúton a 25%-os infláció mellett 5%-os béremelés volt. Előtte 10%, azelőtt nulla. Hajrá! Irány Európa magyar vasút! Ezeket a fizetéseket akarja megcsapolni Lázár. Nagy bukta elé néz a Fidesz. Nem az lesz, hogy kevés a fizetés, hanem az emberek már el sem jutnak a munkahelyükre, mert összeomlik a vasút. Már most is maradnak ki járatok személyzethiány miatt. Ezt orvosolják, már kalauz nélkül is közlekedhet vonat és közlekedik is.
billysparks
2023. szeptember 13. 13:58
Egy 30-35 éve a vasúton dolgozó forgalmista bére brutto 375 000 ft. Egy pályamunkás, biztosítóberendezés szerelő bére nem éri el a 200 000 ft-ot. erre mit csinál Lázár? Úgy próbálja megoldani a problémát, ahogyan Gyurcsány. A nevetséges fizetéseket tovább csökkenti. azt rebesgetik, hogy nem lesz a MÁV-nál béremelés és az eddigi cafetériát sem akarja Lázár kifizettetni. Tömegével menekülnek az emberek a MÁV-tól. Nincsenek mérnökök, szakirámnyú végzettségű emberek, mert már a Lidl árufeltöltő munkabérével sem versenyképesek a vasúti fizetések. Hozhat ide csilivili technikát, ha nincs aki működtesse, karbantartsa, javítsa. Lázár isetncsapása a vasútnak. Ahogy a klasszikus történetben, mi van sánta, kell egy púp?
billysparks
2023. szeptember 13. 13:51
Antikommunista vagyok, de Lázár a magyar vasút sírásója.
mc-foker
2023. szeptember 13. 11:11
Lézernek sikerült pár hónap alatt teljesen kicsinálni a MÁV-ot. Hatalmas siker ez a magyar családoknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!