Vasút: komoly változások lesznek az egyik legtöbbet használt fővonalon, erre mindenképp figyelnie kell az ingázóknak!

2023. szeptember 13. 09:41

Szeptembertől nagy késésekre kell számítani.

2023. szeptember 13. 09:41
null

Szeptember 18-án hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje a győri fővonalon, ezért a MÁV az ezen a vonalon utazóknak azt javasolja, hogy

ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között

 Megkezdődik ugyanis a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása, tájékoztatásuk szerint a sínek, betonaljak cseréje mellett elvégezik az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, továbbá több mint másfél kilométer hosszan az úgynevezett alépítményt is (vasúti töltés, bevágás) helyreállítják, ezenkívül hat felsővezeték-tartóoszlopot is kicserélnek. 

Nem lesz könnyű az ingázás

Az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig, Biatorbágy és Szárliget között az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett.

Szeptember 18-tól október 26-ig a korlátozás miatt menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban ezt két vonatra növelik a fő utazási irányokhoz igazítva, hogy a lehető legtöbb utas pótlóbuszra való átszállás nélkül el tudjon jutni az iskolákba, munkahelyekre, illetve haza. A tervezett menetrendmódosítás alapján az S10-es és S12-es személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak majd Tatabánya és Biatorbágy között. A belföldi és nemzetközi személyszállító vonatok menetrendjének kialakítása folyamatban van, az érintett társvasutakkal zajlanak az egyeztetések.  

A MÁV azt ígéri, hogy az utasok tájékoztatásához szükséges térképeket a héten teszik közzé. 

Emiatt indult üzengetés

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Bécsbe tartó, Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon súlyos műszaki probléma állt elő, emiatt Lázár János utasította a MÁV-ot, hogy azonnal intézkedjenek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lázár János a MÁV vezetőinek: „Ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket!”

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem találja meg a 32 milliárd forintot, az tegye le a lantot” – üzente a miniszter.

 Arra szeretném kérni a sajtón keresztül a MÁV vezetését, hogy ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást”

– üzente akkor a közlekedési miniszter.

Nyitókép: Wikimedia Commons. Illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik