Karácsony, a zseni

2023. szeptember 12. 18:44

Ebben az emberben semmi tudás, gondolat, ötlet. De karizma vagy méltóság sem. A kézfogása a döglött halé.

2023. szeptember 12. 18:44
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Tuti, hogy irónia a cím – gondolhatja az olvasó. És hogy a »zseni« szó szarkasztikusan, idézőjelesen, átvitt értelemben szerepel. Mint például a büszke horgász, aki a szelfi után a telefonját dobja a vízbe, és a halat fogja tovább a kezében. És mint az orosz csávó, aki addig veri szét az oszlopot, mígnem majdnem magára rántja az egész épületet. Vagy az olasz DJ csaj, aki fejbelövi magát a konfetti-ágyúval. (A videók a cikk elolvasása után megnézhetők itt és itt és itt.) 

Ezeket a videókat ha megnézzük, rögtön ezt mondjuk: »mekkora zseni« – de valójában azt értjük alatta, hogy mekkora balfasz. OKOK, persze, a balfasz szó bőven megáll Karácsony Gergelyre is. Már önmagában ahogy nézni tud, a bárgyú mosolyával. Ahogy megszólal angolul: »Hello«, és többet nem is képes mondani. Ahogy hordozható mini-fenyőfákkal rakja körbe magát a »zöld« sajtótájékoztatón. Vagy ahogy szelfizik a Blahán a vécével. Meg persze ahogy elmondja a TV-ben, hogy zsidókat listázni nem antiszemitizmus…

Ebben az emberben semmi tudás, gondolat, ötlet. De karizma vagy méltóság sem. A kézfogása a döglött halé. (Ezt személyesen is megtapasztalhattam). Bármiféle erő, határozottság hiányzik belőle. Ahogy a koncepció, a rendszerben, struktúrákban való gondolkodás képessége is. Nincsenek elképzelései, víziói, amikre aztán valamifajta programot, cselekvési tervet lehetne építeni, aminek a végrehajtásra aztán csapatot építhetne fel magának.

Nincs is semmilyen csapata, nem tud embereket sem lelkesíteni, sem irányítani. A különböző politikai erőcsoportok különböző komisszárokat ültetnek a nyakára, akik irányítják, akiken keresztül kerek perec megmondják neki, mit csináljon. Persze, ezeket a komisszárokat tanácsadóknak nevezik, és rajtuk keresztül csapolják meg az önkormányzat pénzét, és csatornázzák azt át saját háttérszervezeteikhez, politikai céljaik előmozdítására. De még ezek fölött a – sokszor szintén nem túl éles eszű – mamelukok fölött sem sikerült semmifajta tekintélyt sem szereznie.”


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 13. 13:13
500 millió forintot ellopott. Még most sem tisztázta magát a "villamos baleset" ügyben.
pipa89
2023. szeptember 13. 11:32
Magas, sovány diszfunkcionális politikus hiperpasszív nyelvtudással fővárosok tönkretételére vállalkozik. Jó pénzért bármire bólogat, bárkinek megfekszik egy kis jutalékért. A városvezetéshez garantáltan nem értő, de sofőrrel a buszsávban közlekedő Kari Geli, aki szereti ha a magyarok reggeltől estig őt szidják a kocsijukban vesztegelve.
voltospultos-2
2023. szeptember 13. 09:06
Suttyó 2023. szeptember 12. 18:49 Szeretünk, Gergő! Megválasztunk, újra és újra. A Botsáska és Csüngőhasú megpukkadhatnak mérgükben. A Sallai laktanyába leszállott a gólya. Vizet hozott a szájában, kopaszok számára. Szopjatok, szopjatok mert kopaszok vagytok. Azt csak a jóisten tudja, mikor szabadultok.
gekk
2023. szeptember 12. 22:30
A kecskebaszó megint felszopja a gazdáját a következő kecskéért. Irígylitek orbitcsicskák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!