Akcióban a Momentum: most a Belügyminisztérium előtti járdát fújták le

2023. szeptember 04. 08:02

Kis szünet után újra belelendült az ellenzéki párt.

2023. szeptember 04. 08:02

A Telex arról ír, hogy a Momentum Mozgalom politikusai hétfőn reggel 7-kor a Belügyminisztérium épülete előtt akcióztak, vagyis lefújták az aszfaltot távozó pedagógusok neveivel. Mint kiderült, Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta: 30 olyan pedagógus nevét fújták fel a járdára, akik elhagyták a pályát. A Belügyminisztérium bejáratához ezeket írták: 

„Oktatás sírásói”, „Elüldöztétek a tanárainkat”. 

Az akció után a rendőrök igazoltatták a képviselőket, de atrocitás nem történt, írja a portál.

Hangsúlyozzák: Tóth Endre szerint az infláció felfalta a pedagógus béreket, és hiába volt apró korrekció a fizetésekben, a pedagógusok reálbére csökkent. Szerinte „kiábrándító és kétségbeejtő”, hogy nem lesz elég szakos pedagógus az iskolákban.

Kiemelik, hogy a nyári szünetben a demonstrációk szüneteltek, de „azt már korábban lehetett tudni, hogy szeptembertől újra kezdődnek a másfél éve tartó tiltakozások”.  A Telex megjegyzi:

az előző tanév végén a diákok, pedagógusok hangsúlyozták, hogy az ellenállást nem fogják abbahagyni, több hídfoglalást és országjárást ígértek. 

A kritikusok szerint a tiltakozásokra azért van szükség, mert „a kormány tönkreteszi az oktatási rendszert azzal, hogy a pedagógusok keveset keresnek, csökken a szabadságuk, közben a munkaterheik nem enyhülnek”. Legközelebb szeptember 15-én lesz tüntetés a Kossuth téren, lengette be a Telex.

Nyitókép: Facebook-videó

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 23. 11:45
Jó játék - de nem is olcsó - hülye gyerekeknek. Pelenkás politizálás.
balbako_
2023. szeptember 05. 06:25
Hogy ez Deák Ferencnek -őt tartják a magyar politikusi mintaképnek - nem jutott az eszébe!
KBA98
2023. szeptember 04. 17:12
Miért nem tartóztatják le őket?
lemez
2023. szeptember 04. 16:21
Azért elgondolkodtató,hogy a rend őreink engedik ezt a szennyezést.Szépen nézik ahogy festegetnek.A húgyos már elvitette volna őket,de mi engedjúk hogy bemocskolják még a járdát is.Nem helyeslem,szigorúbb eljárást kellenne ellenúk.Ki takaritja le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!