Addig szórakoznak egymással Niedermüllerék, amíg Erzsébetváros belefullad a szemétbe

2023. szeptember 28. 06:36

A Momentum egy beszámoló kapcsán tartott be a kerületi vezetésnek, a kényszertörlés szélére taszítva a közterületi takarítást végző önkormányzati céget.

2023. szeptember 28. 06:36
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

A legutóbbi testületi ülésen sem sikerült elfogadni a kerületi közterületi takarításért és parkrendezésért felelős, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Erzsébetváros Kft. tavalyi beszámolóját a VII. kerületi képviselő-testületnek.
A beszámolót május 31-ig kellett volna elfogadni, ám ez a mai napig nem sikerült. Márpedig a késés – ahogy Benedek Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője felhívta figyelmünket – 

a cég kényszertörléséhez vezethet, amelynek persze megint a helyi lakosok innák meg a levét.

A kényszertörléssel ugyanis nem lenne aki elvégezze a feladatot, márpedig aki Erzsébetvárosban jár vagy lakik, az tudja, hogy a közterületek rendben tartására égető szükség van ebben a belvárosi kerületben. Ráadásul a takarítás színvonala eddig is messze elmaradt a kívánatostól, ha ez is megszűnik, akkor teljesen belefulladhat a szemétbe Erzsébetváros.

A három DK-s és három momentumos képviselő alkotta baloldali többség levesébe most az utóbbiak köptek bele, miután 

nem hajlandók igennel szavazni a az egyébként több száz millió forintos hiányt felhalmozó cég beszámolójára.

Ahogy a múlt heti ülésen a kerület momentumos alpolgármestere Bárdi Zsuzsanna az ülésen elmondta: azért nem tudják megszavazni az előterjesztést, mert egy közérdekű adatigénylés kapcsán „kétely merült fel a Belső-Erzsébetváros kézi takarítására vonatkozó közbeszerzési szerződés teljes mértékű teljesülésével kapcsolatban”. A Momentum szerint azt is ki kellene vizsgálni, hogy a közbeszerzést megnyert alvállalkozó és annak további alvállalkozói a szerződésnek és a közbeszerzési szabályoknak megfelelően jártak-e el, illetve, hogy ezeket az Erzsébetváros Ktf. megfelelő módon ellenőrzi-e.

Bár azt nem tudni, milyen érdekek állnak a háttérben, de Benedek Zsolt szerint arról van szó, hogy 2019-ben a baloldal felosztotta egymás között az önkormányzati cégeket, 

most viszont véget ért a staus quo és a balliberális pártok elkezdtek marakodni a koncon, elkezdődött a kiszorítósdi. 

A fideszes képviselő úgy látja, nagy az elégedetlenség a kerületben, a Niedermüller Péter vezette önkormányzat ugyanis egyáltalán nem valósította meg a választáskor tett ígéreteit.
Bár az önkormányzat elvileg másfélszer annyi pénzből, nagyjából 25 milliárd forintból gazdálkodhat, mint 2019-ben, a polgármester több mint ötmilliárd forintos ingatlaneladási tervet jelentett be korábban. A Fidesz szerint nincs másról szó, minthogy a dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak még megmaradt közös vagyonát is.

A kerületben lakók idegeit azonban nem csak ezek borzolják, hanem olyan esetek is, mint az egyik társasház semmibe nyíló liftjei, vagy a forgalomlassítási céllal okozott közlekedési káosz


Nyitókép: Niedermüller Péter beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. december 07. 14:28
A mocskosszájú Niedermüllert taccsra vágják a jövő nyáron!
orokkuruc-2
2023. szeptember 28. 10:50
egy ilyen fosadéknak , mint ez az alsómalmi, egy ilyennek adni a vezetést? MEGÉRDEMLIK!!! Fulladjanak a szemétbe!
zakar zoltán béla
2023. szeptember 28. 09:28
Förtelmes, láttuk!
Pandaka pygmaea
2023. szeptember 28. 09:13
"Ráadásul a takarítás színvonala eddig is messze elmaradt a kívánatostól, ha ez is megszűnik, akkor teljesen belefulladhat a szemétbe Erzsébetváros." Hajrá, megérdemlik. Kellett nekik a Niedermüller, aki saját bevallása szerint sem ért a polgármesterkedéshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!