Závecz kikutatta: a 2022-es parlamenti választásokhoz hasonló buktára nem kell számítania az ellenzéknek

2023. szeptember 06. 17:08

Závecz Tibor szerint Pikó és Baranyi mögé – ha dúlva-fúlva is – be fognak állni az ellenzéki pártok.

2023. szeptember 06. 17:08
null

Závecz Tibor közvélemény-kutató a HVG-nek arról beszélt, hogy nincs olyan ellenzéki polgármester, akit biztos bukás fenyegetne 2024-ben. Szerinte az ellenzéknek nincs esélye a 2019-es hasonló áttörésre, de a 2022-es parlamenti választásokhoz hasonló buktára sem kell számítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette, az is látható, hogy a két, valóban civil polgármester, Pikó András és Baranyi Krisztina mögé – ha dúlva-fúlva is – be fognak állni az ellenzéki pártok. A Józsefvárosban ugyanakkor éles harc várható szerinte, hiszen Pikó épphogy nyert 2019-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2023. szeptember 12. 13:43
Závecz megjósolta... Megnyugodhatunk. Meglesz a 4/5-öd!
Nyugati_Adam
2023. szeptember 08. 17:41
1000 fős, irányítottan válogatott minta esetén kizárólag egy érdekelt kisebbséget érdeklő kérdésben lehetséges hasznosítható véleménykutatást végezni. Az érintettek belegyezésével és érdekeik szerint válaszolnak a kérdésekre. A választási eredmény mérése 10 millió fölötti potenciális válaszoló legkevesebb 50.000-es, jól kalibrált és 15%-nál kevesebb nem válaszoló esetén lehet releváns. Závecz jó statisztikus, így bizonyára nagy-mintás, tehát 50.000 válaszolót kérdezett meg, de elképzelhető, hogy a nem válaszolók aránya meghaladta a 15%-ot. A nyer-nem nyer esemény nyertesének becslése akkor is jó becslés, ha egy nyer-veszít kérdésben valamelyik főszereplő és az ellenlábas(ok) szavazó táborának becslésében az eltérés kisebb mint 5%. Ay János jól megtanította a statisztikát, köszönet érte. Amit most durván leegyszerűsítve próbáltam leírni, remélem Ay tanár úr nem haragszik meg érte. Ez módszer vonatkozik a választásra. A többi az humbug. Závecz azonban nem szélhámos.
moricka13-3
2023. szeptember 07. 02:07
Az eddigi tapasztalataink szerint Zavecz, de Pulai sem lesznek képesek soha elhitetni, - nemhogy a többséggel, még a velük egy oldalon állókkal sem-, -hogy a kutatási értékeik, még inkább az előzetes megérzéseik szerint alakulnának a választási eredmények és a befolyásolásunkra szánt jósló kijelentéseik okvetlenül bekövetkeznek a jövőben, mert ők sem látnokok titkok és a jövő látására sem!.
Szuperszig
2023. szeptember 06. 21:36
A Pulai majd megmondja, én máenak nem hiszek! :-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!