A Fidesz levetíti a képviselőknek a Magyarországot gyalázó svéd kisfilmet a frakcióülésen

2023. szeptember 19. 13:28

Kocsis Mátéék megfogadták Gulyás Gergely javaslatát.

2023. szeptember 19. 13:28
null

Megfogadják Gulyás Gergely javaslatát, a Fidesz és a KDNP frakcióülésén levetítik a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia. Ezt nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. A kancelláriaminiszter a múlt heti kormányinfón a Mandiner kérdésére beszélt arról, ha Svédországban valóban általános iskolákban vetítik a lejárató videót, akkor Svédország mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne ratifikálja a svéd NATO-csatlakozást”. Mint mondta, érdemes a frakcióülés előtt levetíteni a kisfilmet a Fidesz és a KDNP képviselőinek, akik a svédnél egy jóval sokszínűbb közéletben küzdenek meg négyévente képviselői mandátumukért és ezt követően hozzanak döntést maguk a parlamenti képviselők arról, hogy támogatják-e Svédország NATO-csatlakozását, egy olyan országét, amely azt állítja rólunk, hogy nem vagyunk demokrácia.

A kormánypártok hamarosan Esztergomban tartanak kétnapos, kihelyezett frakcióülést, amelyen várhatóan szóba kerül Svédország NATO-csatlakozása is.

Ismert: bár a kormány a kezdetektől fogva támogatja a skandinávok csatlakozását a világ legerősebb katonai szövetségéhez, a kormánypárti képviselők a februári frakcióülésen is más véleményen voltak. Szerintük előbb bizalomépítő lépésekre lenne szükség a Magyarországot az elmúlt években rendszeresen pocskondiázó svédek részéről.

Feltehetően nem segített a helyzeten a magyar sajtóban pár napja megjelent hír is, mely szerint a svéd gimnáziumokban „Az EU és a demokrácia” téma feldolgozására egy egészen furcsa videóösszeállítással adnak segítséget. 

A 10 perc 40 másodperces film Gulyás Mártonnal indul, aki felütésképpen kijelenti: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.

Ezután a narrátor elmondja, hogy a kormány korlátozza a sajtó- és a szólásszabadságot, sőt, (kapaszkodjon meg minden svéd nyolcadikos) rendeletben szünteti meg a genderszakokat – amit kommentálva egy korábbi svéd EP-képviselő rámutat, hogy betelt a pohár, Orbán Viktor átlépett minden határt.

Ezt is ajánljuk a témában

Arcunk leszakad: már a svéd iskoláskorú gyerekeket is Orbánt ekéző videókkal hergelik Magyarország ellen – a főszerepben pedig ki más is lenne, mint a mi jó öreg Gulyás Mártonunk!

De Gulyás mellett feltűnik itt a hazánkból „kitiltott” CEU egyik dicső oktatója, valamint Guy Verhofstadt és persze Judith Sargentini is. „És ezt így hogy?” – de komolyan. Francesca Rivafinoli írása.

Ezt is ajánljuk a témában

Jó reggelt Kelet-Grúziából, hazátlanok!

Ne köpdösd a hazát külföldön, Gulyás Márton – az ilyesmi a végén mindig visszaköp. Kohán Mátyás írása.

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik