A derék CIA házhoz jön

2023. szeptember 11. 07:33

A Telex „akadémiája” mintegy háromszázmillió forintot kap „az amerikai DRL hivataltól”, ami az amerikai külügy része.

2023. szeptember 11. 07:33
Szőcs László
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Robert Kennedy Jr. demokrata párti (esélytelen) elnökaspiráns, JFK unokaöccse arról beszélt, az Egyesült Államok nyíltan beavatkozik más országok közéletébe, illetve a CIA külföldi újságírókat is fizet a USAID fejlesztési ügynökségen keresztül. Larry Johnson volt CIA-elemző pedig ezt azzal toldotta meg: a tavalyi magyarországi választásokon nemhogy a CIA, de az amerikai külügy is az Orbán-kormány megbuktatását próbálta elérni.

Az internetes kommentekbe beleolvasva látható, egyesek túlzónak vagy konteós gondolatmenetnek tartják, hogy a nagy CIA a kis Magyarországgal foglalkozzon. Természetesen a több tízezer főt foglalkoztató «cégnek» megvannak a globális feladatai, amelyek között hazánk alighanem kis részesedéssel, de méreténél azért mégis nagyobb jelentőséggel szerepel (hiszen Orbán példája másutt is ragadós lehet). Az ilyen-olyan szervek amúgy is szépen beosztják egymás között a «befolyásolási teendőket», hogy – ha végső soron letagadhatatlanok is – minél kevésbé legyenek feltűnőek.

A magyarországi baloldalnak guruló dollárok a jéghegy csúcsát jelentik. Ennél szélesebb körű befolyásolási kísérletekről van szó a társadalomban és a médiában. CIA, külügy, USAID, Soros vagy Action for Democracy (A4D) – a mi szempontunkból egyre megy, ki hogyan könyveli le Amerikában a pénzt, illetve miként osztják fel a feladatot. (Hallani lehetett: nem minden Soros-pénz Sorosé, csúsztatnak közé amerikai kormányforrást is.) Minden ilyen esetben a befolyásszerzés a lényeg.

Viszont nem 1945-öt írunk, valamiféle fiktív amerikai megszállási övezetben, hogy aktatáskában kelljen átadni a dollárkötegeket egy pesti pártházban. Törekszenek a kifinomultabb megoldásokra. Az elmúlt egy évben David ­Pressman budapesti nagykövet eddigi legfontosabb vendége a korábbi főnöke, Samantha Power, a USAID vezetője volt. Látogatását a «civil társadalom» és a «demokrácia» jelszavaira fűzték fel. Magyarul: meg akarják erősíteni az ellenzék mögött álló társadalmi csoportokat és médiát.

A Telex «akadémiája» mintegy háromszázmillió forintot kap, saját honlapjuk szerint «az amerikai DRL hivataltól». Ez a hivatal az amerikai külügy része. Power (nomen est omen) budapesti útja bizarr megvilágításba helyezi Ronald Reagan megfogalmazását: a lehető legrosszabb, ha ezt hallja az ember: «Az amerikai kormánytól vagyok, és segíteni jöttem…»”

Nyitókép: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 28. 19:02
Kéne jogi eszközt találni az effélék kiebrudalásához.
alexandrosz-2
2023. szeptember 12. 08:32
Sok a duma szőcs. A pintér szemkilövői alszanak, a polt vérügyészeivel, meg a moszados titokzatos szolgákkal együtt. Vagy röhögnek. Rajtatok. Rajtunk. Szóval nem dumálni kell, hanem cselekedni. De az nem megy. Soktízmilliárd forintjyi dollár, font, sékel, euro ömlik be a hazánkba, de nincs börtönben egy patkány sem a kezbesitők, az elfogadók közül. A szemkilövők, szemkilövetők is szabadlabon röhögcselnek rajtunk. Nem hiába mondta a gazdáinak a köpcös geci főnököd, hogy nem azt kell figyelni mit hazudoztok, hanem azt, hogy mit tesztek. Semmit. Hazudoztok, dumáltok 13 éve alkotmanyozó többsèggel. Rohadjatok meg!
Welszibard
2023. szeptember 11. 22:47
300 millió USA dollár a törvényesen megszavazott és megválasztott Fidesz kormány megbuktatására a Telexnek. Júdás pénz. A nemzetnek mindig voltak árulói, akik idegen nagyhatalomtól kaptán a támogatást. Szálasi Ferenc pl. Hitlertől 1944. október 15-én. Kádár Andropovtól és Hruscsovtól. A Telex a CIA fedőszervektől.
Gusztiapu
2023. szeptember 11. 12:20
Panyi Szabolcs - CIA - Pegasus-ügy ... Emlékeznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!