Tanítania is kellett volna, de csak politizált: kirúgták a momentumost

2023. augusztus 29. 16:32

Dukán András Ferenc december elseje óta nem tartotta meg az óráit, bár az osztályát állítása szerint „elmondhatatlanul szereti”.

2023. augusztus 29. 16:32
Dukán András Ferenc, Soproni Tamás

Elbocsátották állásából a hetedik kerületi Madách Imre Gimnázium matematika, történelem, etika szakos tanárát, a momentumos Dukán András Ferencet – derült ki a politikus Facebook-posztjából.

Dukán december elseje óta nem vette fel a munkát, s bár a bejegyzésében azt írta, hogy két szenvedélye van, abból az egyik a tanítás, ezt nem folytathatja tovább, mert a tankerület vezetője „sunyi módon, nyáron, levélben rúgta ki”.

Az időközben a Momentum csepeli polgármester-jelöltjévé is váló politikus azt állította,

hogy az elmúlt fél évben hiába kereste többször is a tankerület vezetőjét, ám válaszokat nem kapott.

„Kirúgott, mert tudja, hogy december elseje óta azért nem tartom meg az óráimat, mert igazságtalanul elbocsájtott kollégáimnak még mindig nem szolgáltattak igazságot. Azért döntöttem az engedetlenség mellett, mert adott szavam mindig megtartom. Októberben nyilvánosan ígéretet tettünk több kollégámmal, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdünk. Tartottuk a szavunkat, de a legtöbben közülünk azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották.

Engem, az utolsót, aki még kitartott, a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal most elbocsájtottak”

– írta oldalán a tanár, aki nem tartotta meg az óráit.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. augusztus 30. 17:52
Helyére került a tetves szardarab.
mpeter
2023. augusztus 30. 11:06
Ezt az "engedetlen" szót egyszer csak kitalálta valaki (még hozzáfűzte a "polgári" jelzőt is) és nagyon népszerű lett, mivel azt az érzetet keltette, hogy ez egy olyan önkifejezési forma, amelyhez mindenkinek joga van. Eddig rendben is van, csak az sehol sem szerepel, hogy ezt az engedetlenséget kötelező másnak is minden további nélkül tudomásul venni. Magyarán szólva a munkavégzés tekintetében ez az engedetlenség fogalom nem törvényes, a munkaadó szempontjából ez munkamegtagadást jelent, ennek minden törvényes következményével együtt. A sztrájk a törvények keretei között legális. A pedagógussztrájk sikerességéhez valódi érdekvédő szakszervezet(ek)re lenne szükség, nem pedig ellenzéki politikai rohamcsapatokra...
ipolypart2
2023. augusztus 30. 01:17
Most Csepelt kell tönkretenni. Sajnos jobbról is meg balról is.
Namond
2023. augusztus 30. 00:30
" Ventrotty Namond 2023. augusztus 29. 20:56 És ha nem, akkor miből élt, talán a "másodállása", a dollárbaloldal jobban fizetett."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!