Krúbi jó, de nem bátor, csak hülye

2023. augusztus 17. 12:01

A Telex rég volt ennyire elalélt állapotban.

2023. augusztus 17. 12:01
null
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér blog

„Három állításom van Krúbiról. Az elsőt, hogy jó, már részleteztem. A második az, hogy semmiképp sem nevezhető bátornak az az előadó, aki 2023-ban feláll magyarként egy egyértelműen nemzetközi fesztivál nagyszínpadára, és 13 év vérszomjas, de valahogy mégis fekete autókat és körömletépéseket nélkülöző diktatúra után megszégyeníti a miniszterelnököt. Ennél laposabb, prolibb és vérengzőbb víziókat lát az ember nap mint nap Jakab Péter Facebookjának kommentmezőjében. Azokhoz képest Krúbi művészet! Tehát ez minden, csak nem bátorság! Krisztiánt védi a tömeg, a Sziget, a nemzetközi média, de leginkább ez a szar demokrácia, melynek létezését végre minden jóérzésű kormánygyűlölőnek el kellene ismernie.

A harmadik állításom pedig az, hogy ha nem bátor, akkor viszont hülye. Hogy miért? Mert rövidtávon ugyan Beatles-hisztériára hajazó tini sikolyokat és 150 kamaszlány-telefonszámot kap bulinként, meg haveri hátbaveregetéseket a srácoktól, hisz »jól odamondta a báttya«, de hosszútávon nem lehet kalkulálni egy politizáló művész karrierjét. Nem gondolom, hogy Krisztián megmérte, hogy ez mekkora sikert hoz. Egyszerűen leszarja, él a művészi szabadság jogával, és nem mérlegel. Mérlegelni nem ő fog. Hanem a Momentum vagy éppen a Partizán, melynek stúdiójába a balos médiakáder-képzés Magnetója, Gulyás Marci korábban már behívta vendégnek. De nemcsak egyirányú mérlegelések születnek majd. Mert mérlegelni fog pár éven belül az a most még leginkább a Krúbi-életérzésért koncertre járó fiatal is, aki később lehiggad, elkezd dolgozni, családot alapítani, és a régi toposz szerinti liberálisként kezdett fejlődéstörténete idővel konzervatívvá alakul. Ő hogy érezhette magát a mocskosfideszezés alatt? Voltak-e benne morális kérdőjelek az Orbán-bábu miatt? Vagy tényleg azt kell higgyük, hogy egytől egyig anarchista anyaszomorítók járnak Krúbira? Kizárt. Kevesebben vannak konzervatív értékrendűek, ezzel tisztában vagyok. De Krúbi az ő lemorzsolódásukat kockáztatja. Ezért hülye. Szerintem.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A Telex munkatársa szerint konkrétan úgy üvöltött a „mocskos Fidesz!, mint a szar”, és az egész „olyan volt, mintha az összes magyar Krúbira ment volna”. Nyilván viccelt.

 

Nyitókép: Facebook/Nagy Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. augusztus 20. 12:59
Olyan magyar név, hogy Krúbi nincs. Egyébként ki ez?
you-brought-2-too-many
2023. augusztus 19. 13:14
Kübli már a választott mívésznevével megbukott. Lehet fiatalon lázadni, sőt kell is, de politikai performanszot nyomni egy koncerten olcsójános megoldás, amivel be is határolja zenei kiteljesedését. A hiteltelenek utcáján csak lejjebb lehet menni.
Fed74
2023. augusztus 18. 09:48
A hülye az te vagy , meg tudod ki? Aki világra szart egy ilyen fasszopó fideszes kutyát mint te ! Szaros a szád Lentulai!
connorj
2023. augusztus 18. 00:08
KRÚBI JÓ CSAK... https://www.youtube.com/watch?v=Fv81A50H2V0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!