Ámokfutás az M2-esen: parancsnoki vizsgálatot indítottak az autós üldözéssel kapcsolatban

2023. augusztus 04. 19:49

Ilyen vizsgálatot minden rendkívüli esemény után folytat a rendőrség.

2023. augusztus 04. 19:49

Korábban a Mandiner is beszámolt róla, hogy kedden egy férfi 200 kilométer/órával száguldva menekült az őt üldöző rendőrautók elől az M2-es autópályán. Menekülés közben több rendőrautónak is nekiment. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Telex pénteken azt írta, hogy Parancsnoki vizsgálat indult az üggyel kapcsolatban. A rendőrség azt vizsgálja, hogy jogszerűen, arányosan és szakszerűen jártak-e el azok a rendőrök. A portál szerint egy ilyen vizsgálat napokig is eltarthat. A rendőrök intézkedésével kapcsolatban korábban felmerült, hogy vajon megfelelt-e az ilyenkor alkalmazandó szabályoknak – írta a Telex. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátették ilyen vizsgálat minden rendkívüli eseménynél indítanak, így ez magában még nem jelenti, hogy el is marasztalják az intézkedő rendőröket. 

Arról portálunk is írt, hogy az ámokfutó családja szerint a rendőrség veszélyeztette a férfi életét. Szerint szerintük a férfi „nem bűnöző, csupán megijedt a rendőröktől”, mert nem volt jogosítványa.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: YouTube

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. augusztus 05. 12:51
A TV-ben nézegetem a Rohamjárőrök sorozatot, ahol gyakran üldözőbe vesznek és elkapnak gyorshajtókat Nagy Britanniában. Akkora pofátlanságot ott nem tapasztaltak a rohamjárőrök a gyorshajtók részéről, hogy azt állítsák: " a rendőrség veszélyeztette a gyorshajtó életét"
Syr Wullam
2023. augusztus 05. 12:05
Ja, ijedtemben én is mindig azt szoktam mondani minden egyenruhásnak, hogy "megdöglesz". Életszerű. :-)
pumuklik
2023. augusztus 05. 11:31
Az összes cigány idejött kommentben védeni a fajtáját a retekklubról!
faramuci
2023. augusztus 05. 09:40
Papucsba ,200km/h naja.... Ennek sem törte még fel a lábát munkáscipő,és erről 2000-évek óta minden kormány tehet pártállástól függetlenül.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!