Ungár Péter válaszolt a kritikákra: Az ember férfi és nő típusban létezik, és ez egy biológiai tény

2023. július 12. 14:00

Az, hogy a progresszív értelmiség és az erkölcsi öntetszelgő ellenzéki politikusok egy része nem tudja definiálni azt, hogy mi a nő, mert fél attól, nem felelnek meg az elképzelt nyugati elvárásnak, nem az én dolgom – írta a Mandinernek a politikus.

2023. július 12. 14:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Többen is nekiestek az LMP-s Ungár Péternek aki pár napja írta le kendőzetlen véleményét a Pride hónap alkalmából a szexuális kisebbségekről. A vállaltan meleg politikus talán legerősebb megjegyzése az volt, hogy „Vannak, akik buzik (...) essünk túl rajta”. 

Ungár emellett azt is leszögezte 

„az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek.” 

A politikus szerint „a szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között. Ez senkinek sem jó, a buziknak sem.

Ungár posztja alatt szépen sorakoztak a kemény kritikák, így Tunyogi Dániel, a III. kerület Momentumos alpolgármestere azt írta: „Külön üdítő, amikor Te, mint a »buzi« közösség egyik legprivilegizáltabb tagja, fogod és páros lábbal belerúgsz azokba, akiknek közel annyi hangja sincs, mint neked, és azt mondod, hogy nem is léteznek.”

A feminista aktivista Antoni Rita úgy reagált Ungár szavaira, hogy „vannak jó sokan olyan LMBTQ-emberek – köztük melegek – , akik nem akarják, hogy mások - köztük önjelölt jogvédő politikusok, akik szimpátia és saját érintettség alapján válogatnak az LMBTQ közösség védendő és nem védendő tagjai között -, b*zinak nevezzék őket.” 

Perintfalvi Rita teológus sem rejtette véka alá negatív véleményét, végtelenül groteszknek nevezve, hogy éppen egy nyíltan meleg politikus áll bele a többi szexuális kisebbségbe vagy nemi identitásba. Perintfalvit irritálja, amikor ellenzéki politikusok nem tudnak semmi eredetit kitalálni, azért ők maguk is a Fidesz rezsim ideológiai szlogenjeit szajkózzák. 

Kapcsolódó vélemény

Megkerestük a képviselőt, hogy mit szól a kritikákhoz, Ungár Péter pedig kemény választ küldött kritikusainak. 

Mint írta: 

az álláspontom az, hogy az ember, férfi és nő típusban létezik és ez egy biológiai tény.

Ugyanakkor szerinte mindenkinek állampolgári joga egyszerű tudományos tényeket tagadnia. „Magyarországon nem tiltott a gravitáció, az euklideszi geometria vagy a föld geoid formájának tagadása, és ez helyes” – folytatta Ungár Péter. 

„Az pedig, hogy a progresszív értelmiség és az erkölcsi öntetszelgő ellenzéki politikusok egy része nem tudja definiálni azt, hogy mi a nő, mert fél attól, nem felelnek meg az elképzelt nyugati elvárásnak, nem az ő dolga” 

– írta a politikus. 

„A kritikák tudnak építő jellegűek lenni, de nem hallottam a felháborodásokban olyat, ami miatt változtatnom kéne azon az álláspontomon, hogy a nő egy biológiai fogalom. Ezért mondtam, amit mondtam. Aki pedig sértőnek találja, az sértődjön meg nyugodtan. Az érzelmek nem tények, a sértődés meg nem érv” – összegezte véleményét a képviselő. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 13. 16:04
Milyen gravitáció??? https://hu.m.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_relativit%C3%A1selm%C3%A9let
syphax-2
2023. július 13. 08:35
KIVÉTELESEN OKOSAT MONDOTT MOST EZ AZ UNGÁRBUZI: HOGYASSZONGYA FÉRFI AZ, AKINEK PÖCSE VAN ELŐL, S NŐ AZ AKINEK PUNNCIJA. ÉS..HARMADIK "FIGURA" NINCS!!! FÜGGETLENŰL ATTÓL, HOGY AZ ILLETŐ KACSACSŐRŰ EMLŐSNEK, LÉPEGETŐ EXKAVÁTORNAK VAGY METAFORÁNAK "ÉRZI MAGÁT"(?!) EZRA POUND KÖLTÉSZETÉBEN.
trl9
2023. július 12. 18:58
Végre kezd megjönni az esze. Ideje volt.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 12. 17:53
Egy mocskos, kitartott buzi szerint 2 + 2 az 4 és ettől a kijelentésétől hanyattesnek sokan. Csicskaland.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!